Darwin-café in teken van expeditie

Deelnemers aan de Darwin-200-reis vertellen over hun ervaringen aan boord.
Illustration Shutterstock

De wereldreis van Charles Darwin met het schip de Beagle behoeft nauwelijks introductie. Van 1831-1836 zeilde de beroemde bioloog de wereld rond en legde de basis voor de evolutietheorie, uit de doeken gedaan in het boek On the Origin of Species. De Darwin 200 Global Voyage-expeditie die nu bezig is, doet het dunnetjes over.

Alhoewel, dunnetjes. Op het Nederlandse schip de Oosterschelde doen de expeditieleden er in 32 etappes toch nog twee jaar over. Gert van Maanen, hoofdredacteur van Bionieuws, Darwin-kenner en initiatiefnemer van het Darwin-café, vaart komende zomer de etappe Galapagos-Paaseilanden mee. Over die ervaring kan hij dus niks vertellen.

Maar wel over de achtergronden van de huidige expeditie en de verschillen met die van Darwin. En aan ervaringsdeskundigheid ontbreekt het in het café overigens toch niet. Darwin Leaders Merlijn Hulseboom (WUR-alumnus) en Jessica Tax vertellen over het werk dat ze onder de vlag van de expeditie deden in respectievelijk Kaapverdië en Rio de Janeiro.

Het Darwin-café vindt plaats in Stadsbrouwerij/Café Rad van Wageningen. De brouwerij heeft voor de gelegenheid een nieuw bier ontwikkeld: de Darwin v4, een Britse pale ale die zijn primeur beleeft tijdens het Darwin-café.


Darwin-Café
Maandag 12 februari van 20:00-22:00 uur
Café Rad van Wageningen, 1e Kloostersteeg 3 in Wageningen
Toegang gratis (consumptie verplicht)
Digitaal bijwonen kan via Zoom

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.