Darwin Café in teken CRISPR-Cas

Het vierde Darwin Café, staat in het teken van CRISPR-Cas.

Het vierde Darwin Café, een initiatief van biologenblad Bionieuws en Resource ter gelegenheid van de geboortedag van Darwin (12 februari), staat in het teken van de (r)evolutionaire gentechniek CRISPR-Cas.

Microbioloog John van der Oost viert Darwins verjaardag met een lezing getiteld ‘De wapenwedloop tussen bacteriën en hun virussen – van evolutie tot revolutie’. Van der Oost stond in 2008 aan de basis van de CRISPR-Cas -revolutie met zijn ontdekking dat bacteriën een soort geheugen aanleggen van infecties door virussen en die informatie gebruiken in hun afweersysteem. In zijn lezing zal hij die werking, de ongekende mogelijkheden, maar ook de haken en ogen van deze nieuwe methode voor genetische modificatie uitleggen. Het Darwin Café vindt plaats op woensdag 12 februari in Café Rad van Wageningen in het centrum van Wageningen. De entree is gratis, maar een consumptie is verplicht.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.