Politie verhoort verdachten geweldsincident

Er zijn inmiddels meerdere verdachten verhoord over de mishandeling op de campus.
Screenshot uit het tv-programma Plaats Delict, dat de beelden deelde.

Bij die mishandeling, die begin april plaatsvond bij Forum, werd een Chinese promovendus bekogeld met stenen en geschopt en geslagen. In juni deelde de politie camerabeelden van het incident in het televisieprogramma Plaats Delict. Na die uitzending kwamen meerdere tips binnen. Eén verdachte heeft zichzelf inmiddels gemeld bij de politie. Ook andere verdachten zijn verhoord.

Op vragen over de verdachten (Zijn ze minderjarig of niet? Komen ze uit Wageningen? Wat gaat er nu met de verdachten gebeuren?) kan de politie voorlopig geen antwoord geven, aldus een persvoorlichter. ‘Omdat het onderzoek en de verhoren nog lopen, kan ik daar verder niks over delen. Dat doen we om het onderzoek niet te beïnvloeden.’ Naast het verhoren van verdachten, zijn er ook getuigen gehoord.

Het geweldsincident zorgde voor een gevoel van onveiligheid bij een deel van de internationale studenten en promovendi. Ze schreven een brief aan de universiteit en de gemeente waarin stond dat internationale studenten wel vaker last hebben van intimidatie en geweld. Naar aanleiding van die brief, werd onder meer een voorlichtingsbijeenkomst over veiligheid georganiseerd, waarbij aanwezigen vragen konden stellen aan politieagenten.

De politie vraagt mensen die beelden hebben van het incident of die getuige zijn, om zich te melden via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.