Politie getipt na delen camerabeelden mishandeling promovendus

De camerabeelden van het geweldsincident waren te zien in het tv-programma Plaats Delict.
Screenshot uit het tv-programma Plaats Delict, dat de beelden deelde.

Het gaat om beelden van de mishandeling van begin april, waarbij een Chinese promovendus werd bekogeld met stenen en geschopt en geslagen. Na het uitzenden van de beelden kreeg de politie meerdere tips binnen. ‘Die informatie wordt nu verder onderzocht’, vertelt een politiewoordvoerder.

Het geweldsincident zorgde voor angst en woede binnen de internationale gemeenschap, waarvan een deel aangaf zich al langer niet veilig te voelen in Wageningen. In een brief aan de gemeente en de universiteit schreven zij dat ze wel vaker last hebben van intimidatie door ‘lokale jeugd’. Dat zou gaan om voorvallen waarbij studenten worden bekogeld met stenen en eieren, scheldpartijen en andere vormen van agressief en ongewenst gedrag.

Vanwege de gevoelens van onveiligheid en de onbekendheid met het Nederlandse politiesysteem, werd onlangs een bijeenkomst over veiligheid georganiseerd. Studenten en medewerkers konden vragen stellen aan de politie.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.