Lezing over Thung

Auteur van boek over Wageningse prof komt praten; expo met maand verlengd.

Frans Glissenaar, schrijver van het boek Tussen de vier zeeën over professor Thung, komt naar de campus voor een lezing. Thung (1897-1960) is de grondlegger van de virologie in Wageningen. Glissenaar schreef diens biografie. Het boek verscheen vorig jaar. In Resource verscheen een verhaal over Glissenaar en zijn boek.

De verschijning van het boek ging gepaard met de tentoonstelling Fascinating Viruses in de expositieruimte van Speciale Collecties in de bibliotheek van WUR. Speciale Collecties kreeg het archief van Thung van diens familie. De expositie trok de afgelopen tijd veel belangstelling. Reden om de tentoonstelling te verlengen tot een week na de lezing van Glissenaar.

Toonaangevend

De Chinees-Indische Hiang Tjeng Thung was niet alleen de grondlegger van de virologie in Wageningen; hij was ook de eerste hoogleraar Virologie ter wereld. Het Wageningse virologieonderzoek was in de jaren vijftig toonaangevend. Thung stierf in 1960 plotseling aan hartfalen. Het overlijden van de geliefde hoogleraar leidde destijds tot een rouwstoet van twee kilometer in Wageningen. 

Achter de schermen

De lezing op de campus vindt plaats op woensdag 24 april in Forum en start om 15.00 uur. Na de lezing is er een rondleiding over de tentoonstelling en biedt Speciale Collecties de mogelijkheid voor een kijkje achter de schermen. Speciale Collecties beheert het wetenschappelijk erfgoed van WUR. 

Locatie van de lezing: Forum, zaal B0313 (derde verdieping Forum). De lezing is in het Nederlands en de deelname is gratis. Graag aanmelden op speccoll.library@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.