Wageningse viroloog nu zelf proefpersoon

Jelke Fros is deze week als eerste proefpersoon ingeënt met nieuw coronavaccin.
Foto Jelke Fros

Het vaccin, dat nu de testfase ingaat, is ontwikkeld door een Deens bedrijf in een consortium waar WUR deel van uitmaakt. WUR ontwikkelt in dit consortium een reservevaccin, mocht dit Deense vaccin toch niet voldoen.

Viroloog Fros meldde zich aan als proefpersoon en werd in Nijmegen onder grote Deense belangstelling – twee tv-ploegen – ingeënt. Twee dagen later voelt hij zich prima. ‘Ik merk er niets van en dat is ook de bedoeling, want ik heb een lage dosis van het vaccin gekregen, om te kijken of het vaccin bijwerkingen geeft. Over twee weken word ik getest om te kijken of het vaccin werkt, dus of mijn lichaam antilichamen tegen het virus heeft aangemaakt.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.