Ede-Wageningen scoort belabberd op stationsranglijst

Slechts tien andere stations worden minder gewaardeerd.
treinstation Ede-Wageningen Uitzicht op perron 1. Foto Shutterstock

Prorail en de NS onderzoeken elk jaar hoe reizigers de Nederlandse treinstations waarderen. Ze vragen onder meer naar de aantrekkelijkheid van het station, hoe reizigers het wachten beleven en wat ze vinden van de service en winkels.

Dit jaar deden ruim 85.000 reizigers mee aan de ‘stationsbelevingsmonitor’. Station Ede-Wageningen haalde een magere voldoende, een 6,3. Voor de mensen die regelmatig door de deprimerende tunnel naar perron 3 rennen misschien niet echt een verrassing.

Het best gewaardeerde station (een 8,3) is Klimmen-Ransdaal, Zuid-Limburg. Het monumentale stationsgebouw stamt uit 1913 en er is een terras op het perron. Nieuwsgierig? In iets meer dan drie uur ben je er.
Voor ‘ons’ station is er gelukkig nog hoop. Het wordt op dit moment verbouwd en in 2024 moet het treurige station, althans volgens de animatie, veranderd zijn in een ruime, lichte en prettige plek. Nog even geduld dus.

PS: Komend weekend wordt er gewerkt aan het nieuwe dak over de perrons en rijden er geen treinen vanaf Ede-Wageningen. Je kan de vervangende bus pakken, omreizen via Rhenen of ouderwets gaan liften.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.