NS-bus wegens verbouwing treinstation

Ede-Wageningen is bijna heel augustus gesloten; WUR-studenten wijzen nieuwkomers de weg.
Geen treinen naar Wageningen tussen 7 en 31 augustus. Foto Shutterstock

Wegens een grote verbouwing is het treinstation Ede-Wageningen van 7 tot 31 augustus gesloten. De NS zet bussen in tussen Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen. Om te zorgen dat nieuwe internationale studenten niet verdwalen, helpen teams van WUR-studenten op station Driebergen-Zeist hun nieuwe medestudenten een handje met de weg vinden.

‘Het station gaat een tijdje dicht en met name voor de aankomst van nieuwe internationale studenten is dat wel een dingetje’, vertelt Jeanny van der Hoven van het Student Service Center. ‘Vanuit Schiphol is er een directe trein naar Driebergen-Zeist. Daar kunnen studenten op de NS-bus naar Ede-Wageningen stappen, waar ze weer kunnen overstappen op de bus naar Wageningen. Wij denken dat sommige internationale studenten – vaak met zware koffers – daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken, dus zetten we teams van WUR-studenten in om de overstap op Driebergen-Zeist in goede banen te leiden en een handje te helpen.’

De teams zullen herkenbare t-shirts dragen en borden bij zich hebben, vertelt Van der Hoven. Ze staan er overigens niet de gehele periode waarin Ede-Wageningen gesloten is. ‘Wij hebben nieuwe studenten gevraagd wanneer ze verwachten aan te komen. De meesten arriveren tussen 12 en 19 augustus, dus op die dagen zullen er studententeams staan om de weg te wijzen. Mocht nou blijken dat er op een andere dag ook veel nieuwe studenten arriveren, dan gaan we schakelen. En mocht er op Ede-Wageningen ook hulp nodig blijken te zijn, dan gaan we daar misschien ook studenten inzetten.’

Tot nu toe hebben ongeveer vijftien studenten zich aangemeld om te helpen. ‘Als dat niet genoeg blijkt, dan kijken we of we meer studenten kunnen werven’, vertelt Van der Hoven.

Schiphol

Het Student Service Center heeft uitgebreid contact gehad met de NS – en daarbij ook gevraagd of er bussen kunnen worden ingezet die vanaf Utrecht Centraal direct naar de campus vertrekken. Dat bleek echter niet mogelijk.

Op Schiphol zet WUR geen studenten in, hoewel dat in het verleden ook is geprobeerd. Van der Hoven: ‘Daar zijn zo veel reizigers, dat het lastig is om nieuwe WUR-studenten te vinden en op te vangen. Op Driebergen-Zeist kunnen we dat wél doen.’

Niet voor het eerst

Het is niet de eerste keer dat WUR studenten inzet om nieuwe studenten de weg naar Wageningen te wijzen. In 2018 vingen studenten nieuwe medestudenten op bij Utrecht Centraal wegens grote werkzaamheden bij Veenendaal en Driebergen-Zeist.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.