[no]WURries: Zomerpret

'Valt er wat te beleven in Wageningen in de zomer?'

Uiterwaarden

‘Voor mij is dit pas mijn eerste jaar in Wageningen, maar in de zomer zou ik zeker gaan genieten van het mooie weer. Ga op een warme zomerdag eens naar de uiterwaarden. Zet wat muziek op, drink een koud biertje, koel af in het water en geniet van de mooie omgeving. Dat laatste is ook goed mogelijk rondom Wageningen. Maak bijvoorbeeld een wandeling of fietstocht in de natuurgebieden in de buurt. Ben je niet zo’n natuurliefhebber? Vanuit Wageningen ben je binnen een uur in Utrecht of Arnhem. Speel een dagje toerist in zulke steden. Daar is voldoende te beleven, ook als het weer minder is.’

Job van Wanroij, bachelorstudent Plantenwetenschappen

Speurtocht

‘Het klopt wel dat Wageningen een beetje leegloopt in de zomer. Toch is er voldoende te doen. Probeer deze zomer alle ‘verborgen pareltjes’ van de stad te vinden. Bezoek het arboretum op de Wageningse berg en wip dan ook direct binnen bij het gratis beeldenmuseum dat ernaast ligt. Of maak het je missie om de beste koffie van Wageningen te vinden. Als je geen koffiedrinker bent, ga dan op zoek naar de beste thee, sandwich of salade van de stad. Zo ontdek je misschien nieuwe plekken in Wageningen waar je na de zomer weer vrienden en collega’s mee naartoe kunt nemen.’

Marloes, student Voeding en Gezondheid

Kom helpen

‘In de zomer is in Wageningen geen flikker te doen. Tenzij je bij onze veldexperimenten rondom gewasbescherming wilt helpen 😉

Jean-Marie, technisch onderzoeker bij de Plant Sciences Group

WUR-zomerprogramma

‘Juist voor (PhD-)studenten zoals jij, die deze zomer in Wageningen blijven, organiseren wij allerlei activiteiten. We bieden een leuk en interactief programma, opgezet door en voor studenten. Je ontmoet daarbij nieuwe mensen en leert Wageningen beter kennen. Het programma is nog in de maak, maar er zullen activiteiten zijn zoals barbecues, sportevenementen, strandbezoekjes en filmavonden. Om een indruk te krijgen, raad ik je aan om de website van de vorige editie te bezoeken: wur.eu/Summer21.’

Lisa Nguyen, projectleider Diversity and Inclusion

Natuurgebieden

‘Ik heb niet direct tips voor activiteiten in Wageningen, maar wel in Nederland. We hebben hier mooie gebieden en parken die je zou kunnen bezoeken deze zomer. Denk aan de Biesbosch, Zuid-Limburg en de Waddeneilanden. En om de hoek van Wageningen ligt natuurlijk de Veluwe. Genoeg opties dus! Met de auto of openbaar vervoer zijn die gebieden prima te bereiken. Huur daar een fiets of verken de gebieden te voet. Daar ben je zeker een tijdje zoet mee.’

Robert van de Ven, promovendus Agrarische Bedrijfstechnologie

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.