[no]WURries: Verhuizen

'Heeft iemand tips voor internationale studenten die naar Wageningen moeten verhuizen?'

Vrienden

‘Ik had hetzelfde probleem toen ik naar Europa kwam. Ik heb wel eens een busje gehuurd. Er zijn internationale bedrijven waar je een voertuig kunt huren in het ene land en terugbrengen in het andere. Net als jij rijd ik zelf geen auto, dus ik heb twee vrienden gevraagd om met het busje naar mijn nieuwe appartement te rijden. Het voelde als een soort roadtrip eigenlijk en mijn vrienden bleven nog een paar dagen logeren om samen de omgeving te leren kennen. Voor hen was het een goedkope vakantie terwijl ze tegelijkertijd mij een enorme dienst bewezen.’

Jacob, masterstudent

Postpakketje

‘Verhuizen kan inderdaad heel duur zijn. Ik ben inmiddels zes keer tussen verschillende landen verhuisd en ik verkoop altijd de spullen die ik niet echt nodig heb en die ik makkelijk weer kan kopen op de plaats van bestemming. De spullen die ik echt bij me wil houden, laat ik vervoeren door pakketdiensten als GLS, UPS, Parcel2Go or EuroSender. Als je te weinig tijd hebt voor deze optie, laat dan wat dingen achter bij vrienden, vlieg terug naar Wageningen met Ryanair en neem ze mee als bagage.’

Anna Abatayo, universitair docent Milieu-Economie en Natuurlijke Hulpbronnen

Bakfiets

‘Dit is inderdaad een uitdaging voor internationale studenten in Nederland. Als ik mijn spullen wil verhuizen, huur ik altijd een bakfiets van Idealis en dan vraag ik mijn Chinese medestudenten om mij te helpen verhuizen. Maar als je echt veel dingen hebt om te verhuizen, dan moet je een bedrijf inschakelen of een auto te leen vragen van een vriend of collega. Je kunt het bijvoorbeeld vragen in de Facebookgroep Wageningen student plaza. Ter aanvulling: je kunt ook een auto huren bij Greenwheels of Mywheels. De prijs valt mee en het is weinig gedoe. Vraag gewoon vrienden die kunnen rijden om hulp.’

Anna Huang, promovendus Aquatische Ecologie en Waterkwaliteitsbeheer

Opruimen

‘Gebruik het verhuizen van het ene naar het andere land als een kans om lekker op te ruimen. Bekijk al je spullen en neem alleen die dingen mee die echt belangrijk voor je zijn. Als je niet kunt rijden of een bedrijf kunt inschakelen, dan kan alleen mee wat in een koffer past. Doneer of verkoop de overgebleven meubels, kleren en andere bezittingen. Het zal een heel vrij gevoel geven dat je de echt waardevolle spullen bij je kunt dragen in een – misschien wat te grote – koffer.’

Elise, student Biologie

OV-studentenkaart

‘Binnen Nederland kun je gebruik maken van je ov-studentenkaart. Daarmee reis je gratis of met korting door het hele land. Daarnaast zijn er allerlei kortingsacties en goede verbindingen met Duitsland, België en Frankrijk. Tot slot is het ook steeds makkelijker om een auto te huren voor één of twee dagen. Dat kan al vanaf vijfentwintig euro per dag. Kortom, genoeg opties om goedkoop en makkelijk te reizen.’

Mohamed el Bouziri, assistent-locatiemanager

Next [WUR]ry:

Heb jij advies of tips voor deze Wurrier? Of heb je zelf goede raad nodig? Mail je tips of vraag vóór 21 juni naar resource@wur.nl t.a.v. noWURries.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.