Omnia: de kop is eraf

Met de eerste promotie vanmorgen is dialoogcentrum Omnia in gebruik genomen.
Faculty Club Novum is de blikvanger van Omnia. Foto Roelof Kleis

Met man en macht werden de afgelopen dagen de laatste puntjes op de i gezet. En zonder vertoon was het dan zover: de eerste promotie in het Klein Auditorium.  Onder toeziend oog van voormalig rector magnificus Martin Kropf. Zijn portret siert als een van drie schilderijen de wand.

De overige portretten uit de oude Aula krijgen een plek tegenover het restaurant. Met dat restaurant, Faculty Club Novum genoemd, is direct een van de blikvangers van Omnia genoemd. In het restaurant, dat wordt uitgebaat door cateraar Hutten (die van Aurora) is plek voor 62 personen. Op werkdagen van 9-5 uur, op dinsdag en donderdag tot negen uur, kan hier worden geluncht of gedineerd of aan de bar gehangen.

Sommigen noemen het al het balkon van de campus

Chris van Kreij, manager Omnia

Novum slaat volgens Omnia-manager Chris van Kreij op de kaart. ‘We streven ernaar dat hier ook producten van onze start-ups en proefboerderijen op de kaart komen.’ Vanuit het restaurant vindt ook de catering van de foyers bij de andere zalen plaats. Aansluitend aan het restaurant is de ontvangstzaal Spectrum.

Een grote glazen wand biedt uitzicht op de Mansholtlaan. En andersom. Foto Roelof Kleis

Wie liever buiten zit, kan terecht op het terras van Novum. ‘Sommigen noemen het al het balkon van de campus’, zegt Van Kreij trots. ‘Het is een hele mooie plek om te zitten, met een prachtig uitzicht op de campus.’ En vooral: uitzicht op de tuinen-in-aanleg. ‘Voor Omnia de uitbreiding van de natte natuurtuin van Atlas. En aan de overkant van de weg de tuin die door studenten is ontworpen.’

Podium

Bij dat fraais zou je bijna vergeten waarvoor Omnia is ontwikkeld: de dialoog. Behalve promoties en kleinere symposia in het Klein Auditorium vindt die dialoog vooral plaats in zaal Podium. De 272 stoelen in de zaal staan in een halve cirkel opgesteld. Hier vinden diploma-uitreikingen, inauguraties en de grotere congressen plaats.

Voor overleg zijn op de begane grond, onder Podium en Klein Auditorium zeven zogeheten break-out zaaltjes gemaakt. De zaaltjes, al of niet koppelbaar, bieden ruimte aan dertig personen elk. Het is de enige plek waar vloerbedekking ligt. Brede trappen overbruggen de niveauverschillen in het gebouw. En voor wie slecht ter been is, zijn er liften. Opmerkelijk detail: liften zonder dak. En dat blijft ook zo.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.