Oekraïners in WUR-pand

25 vluchtelingen kunnen drie maanden blijven in slooppand aan de Haarweg.
Foto Roelof Kleis

Het gebouw waar het om gaat, is het voormalige onderkomen van de leerstoelgroep Fysiologie van Mens en Dier. Het pand bood al een aantal jaren onderdak aan studenten, maar moet wijken voor de woningbouw van Kortenoord. De studenten schuiven versneld door naar een studentenkamer van Idealis.

De vluchtelingen trekken al over twee weken in het pand. Het gaat om vluchtelingen die nu nog in de noodopvang in hotel WICC zitten in het centrum van de stad. Die noodopvang stopt per woensdag 11 mei. Naast de locatie van WUR heeft ook de Woningstichting twee panden aan de Mondriaanlaan beschikbaar gesteld. Hier zaten tot voor kort 42 zorg cliënten.

Gastgezinnen

Een aantal vluchtelingen komt in gastgezinnen terecht. De afgelopen tijd hebben meer dan honderd gastgezinnen in Wageningen zich aangemeld voor opvang. In de gebouwen van WUR, de Woningstichting en bij gastgezinnen is hierdoor voldoende plek om de 125 vluchtelingen onder te brengen die nu in het WICC verblijven. Zij kunnen daardoor in Wageningen blijven.

De gastgezinnen en de vluchtelingen worden worden begeleid door Welkom in Wageningen en mensen van het Vrijwilligerscentrum Wageningen. In de gebouwen van WUR en de Woningstichting komt een locatiemanager als contactpersoon voor de vluchtelingen en de buurtbewoners. Het gebouw aan de Haarweg staat recht tegenover de studentenflats.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.