Gluurder Haarweg op heterdaad betrapt

De politie heeft de man inmiddels aangehouden.
Foto Shutterstock

Een gluurder zorgde wekenlang voor een onveilig gevoel bij Haarwegbewoners. De politie heeft de man in kwestie inmiddels aangehouden.

Dat vertelt wijkagent Wiro Pillen. ‘We kregen meldingen van een gluurder aan de Haarweg en op andere locaties. Op basis van het signalement dachten we al gauw te weten wie het zou kunnen zijn, namelijk iemand die al een geschiedenis heeft op dit gebied. We hebben de locaties waar hij gluurde in de gaten gehouden, tot we hem op het heterdaad konden betrappen. Toen hebben we hem aangehouden.’

Als de politie vermoedde om wie het ging, waarom zijn ze dan niet gelijk bij hem langsgegaan? ‘Door hem op heterdaad te betrappen, is de kans groter dat hij hulpverlening krijgt’, vertelt Pillen. ‘Hopelijk is de zaak daarmee afgelopen.’

Niet strafbaar

Hoewel ‘gluren’ wettelijk gezien een strafbaar feit is, wordt het niet gezien als ernstig misdrijf. Toch kan het een grote impact hebben op slachtoffers, zegt Pillen. ‘De persoonlijke levenssfeer van mensen wordt echt aangetast.’

Haarweg 333-bewoner Tim, die liever niet met zijn achternaam in dit artikel wil, is blij te horen dat de gluurder is gepakt. ‘Het gevoel van veiligheid is hier sowieso niet optimaal. Het terrein is vrij open en daardoor heel toegankelijk voor mensen die hier niet horen te zijn. Regelmatig worden er dingen gestolen, er is weleens graffiti gezet en auto’s worden zomaar bekrast. Een gluurder is nog vervelender. Zelf heb ik ‘m niet gezien, maar hij liep zo nu en dan over het terrein. Hij schijnt ook bij een vrouw via het open raam de gordijnen opzij te hebben geduwd met een stok zodat hij naar binnen kon kijken.’ Andere Haarwegbewoners hebben de gluurder weleens aangesproken, vertelt Tim. ‘Dan zei hij dat hij een vriend opzocht, maar kon hij niet op de naam van die vriend komen. Later kwam hij gewoon weer terug.’ Volgens Tim zouden Haarwegbewoners graag cameratoezicht willen.

Wijkagent Pillen benadrukt te slotte nog dat de politie er ook voor studenten is. ‘Wees niet bang om ons te bellen. Als je iets ziet gebeuren waarvoor gelijk politie nodig is, bel je 112. Dat kan vanwege een levensbedreigende situatie zijn, maar ook als je ziet dat iemand een auto leeghaalt. In andere gevallen kun je via 0900-8844 een melding maken.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.