Pilot rond alternatief academisch jaar

WUR is geen partner in OCW-pilot.
Een academisch jaar met langere onderwijsvrije periodes zou de werkdruk kunnen verlichten. Foto Shutterstock

Het ministerie van OCW is met een aantal universiteiten in gesprek over een pilot om het academisch jaar anders vorm te gegeven. Dat is vandaag te lezen via ScienceGuide, die meldt dat in ieder geval de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) betrokken is bij de pilot. WUR is geen pilotpartner, laat onderwijsdecaan Arnold Bregt weten.

Volgens ScienceGuide heeft de RUG een aantal plannen opgesteld waaruit blijkt dat wordt onderzocht of invoering per 1 september 2022 haalbaar is. Een alternatieve indeling van het academische jaar, met meer periodes zonder onderwijs, zou moeten helpen om de werkdruk voor wetenschappers te verlichten. Het is een eerder door De Jonge Akademie geïntroduceerd idee, waarover onderzoeker en docent Chiel van Heerwaarden en student Nick Ligthart dit najaar in Resource in gesprek gingen. Zij zagen nog de nodige haken en ogen voor zo’n alternatieve indeling van het studiejaar, bleek in dat tweegesprek.


Lees ook:


Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.