Maximum groepsgrootte vervalt (en meer versoepelingen)

Er mogen weer meer dan 75 studenten in een zaal aanwezig zijn.
Volle collegezaal. Foto Marte Hofsteenge

Als het in het lokaal past, mogen alle studenten dus weer aanwezig zijn. Deze versoepeling is vandaag (vrijdag 18 februari) ingegaan.

Er zijn meer versoepelingen:

  • De minimale zelfisolatietijd bij een positieve coronatest wordt verkort van zeven naar vijf dagen. Als er vijf dagen na de test gedurende 24 uur geen symptomen van corona zijn, mag een student dus weer uit isolatie en naar de campus komen.
  • In onderwijsgebouwen moet men voorlopig nog een medisch mondkapje dragen bij verplaatsingen door gebouwen en op plekken waar er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden.
  • Op vrijdag 25 februari vervalt die mondkapjesplicht. Er geldt dan nog wel een advies om een mondkapje te dragen in situaties waar geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden.
  • Bij sportcentrum De Bongerd wordt vanaf de 25e niet meer gevraagd om een coronatoegangsbewijs. Ook krijgen studieverenigingen vanaf die datum weer meer mogelijkheden om activiteiten te organiseren.
  • Door de versoepelingen komen er meer studieplekken vrij en meer zitplaatsen in de kantines.

Veilige plek voor iedereen

De versoepelingen werden bekendgemaakt in twee brieven van onderwijsdecaan Arnold Bregt en rector magnificus Arthur Mol (één naar docenten en één naar studenten). In de brieven vragen zij om rekening met elkaar te houden, bijvoorbeeld als docenten zich veiliger voelen als hun studenten een mondkapje dragen, of als studenten liever meer afstand houden. ‘Respecteer alsjeblieft hun wensen en zorg ervoor dat de campus een veilige plek is voor iedereen.’

Mag ik naar de campus komen?

Studenten en docenten wordt nog wel gevraagd om twee keer per week een zelftest te doen en de ‘Mag ik naar de campus komen’-regels te volgen. Ook de adviezen om vaak handen te wassen, geen handen te schudden en afstand te houden als dat mogelijk is, blijven intact.

Voor een overzicht van de coronamaatregelen, zie de pagina Coronarichtlijnen en -updates op wur.nl.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.