Dialogue Centre wordt Omnia

Het gebouw waar alles samenkomt, krijgt uiteindelijk ook die naam.
Foto Roelof Kleis

De nieuwe naam voor het Dialogue Centre is gisteren bekend gemaakt tijdens de Opening van het Academisch Jaar. Met de alleszeggende naam Omnia won Marissa van den Berg (Corporate Human Resources) de dit voorjaar uitgezette prijsvraag om een passende naam voor het gebouw te bedenken. Van de 218 unieke namen werd het dus Omnia.

Marissa van den Berg laat weten ‘het een eer te vinden’ dat het gebouw de door haar bedachte naam krijgt. ‘Ik werd gistermiddag gebeld en gefeliciteerd. Ik moest even goed nadenken waar het over ging, want de prijsvraag was afgelopen maart. Maar ik vind het wel heel leuk.’ Volgens Van den Berg drukt Omnia het beste de functie van het gebouw uit als de plek ‘om alle vormen van samenkomen in gesproken woord onder te brengen’. ‘Omnia komt van omnis, wat ieder betekent’, licht ze toe. ‘WUR is een mooie organisatie die iedereen verbindt.’

WUR is een mooie organisatie, die iedereen verbindt

Marissa van den Berg, naamgever van Omnia

Omnia is Latijn voor alles en is het meervoud van omnis. Omnia zegt alles, maar is allesbehalve de eerste keuze van de jury. Die kwam vóór de zomer, na een ingewikkelde procedure, met twee andere namen op de proppen. Die werden evenwel afgekeurd door de raad van bestuur (RvB). De namen dekten volgens de RvB niet de veelheid aan activiteiten die in het gebouw plaats zullen vinden.

Perfecte naam

De jury zette daarop alles op alles om nog vóór de start van het nieuwe studiejaar een nieuwe voordracht te doen. Uit de vier voordrachten die dat opleverde, koos de RvB Omnia. Bestuursvoorzitter Louise Fresco noemt Omnia ‘de perfecte naam voor het gebouw waar alles samenkomt: de verbinding tussen WUR en de samenleving, in de vorm van dialogen met onze partners en onze academische plechtigheden’.

Sommige van de 217 andere namen komen mogelijk terug als naam voor de zalen in Omnia. Het gebouw wordt -als alles meezit- volgend voorjaar in gebruik genomen. Lees meer over de functies en indeling van het gebouw in Resource Magazine.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.