Streep door naamvoordracht jury

Het bestuur vindt de gekozen namen voor het Dialogue Centre niet voldoen.
Foto Roelof Kleis

De jury, onder leiding van communicatiedirecteur Inge Wallage, legde volgens protocol twee namen voor aan de raad van bestuur (RvB). Beide namen benadrukken volgens de bestuurders onvoldoende de functies die in het gebouw plaats gaan vinden, licht jury-woordvoerder Eddy Teenstra desgevraagd toe. Welke namen dat zijn, wil hij niet zeggen.

Dialogue Centre-in-aanbouw is de vervanger van de Aula in de stad. In het gebouw vinden naast promoties en inauguraties ook ontvangsten en bijeenkomsten plaats. Het gebouw moet het trefpunt worden van WUR met de samenleving. Bestuursvoorzitter Louise Fresco wist in 2017 voor de bouw twee miljoen euro los te weken bij het Rijk.

Vertraging

In navolging van onderwijsgebouw Aurora mogen medewerkers en studenten een naam bedenken voor het gebouw. De prijsvraag leverde in maart 218 unieke namen op van 233 inzenders. Nu de RvB twijfelt aan de voorgestelde namen, gaat de jury opnieuw aan de slag. Maar dat gaat, onder meer door vakanties, voor de zomer niet meer gebeuren, laat Teenstra weten.

De deelnemers aan de competitie zijn afgelopen week per mail op de hoogte gebracht van de vertraging. In de mail wordt gesteld dat de jury meer tijd nodig heeft om het proces zorgvuldig te doorlopen. Volgens Teenstra wordt de prijsvraag niet op nieuw uitgezet. Volgens hem bieden de inzendingen voldoende keuze voor een passende naam.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.