Er zijn weer studentenraadsverkiezingen

Na een jaar zonder stemmen gaat de studentenraadsstembus eind mei weer open.
De studentenraad voor Atlas. Foto Student Council

‘Alle drie de partijen hebben kandidatenlijsten ingeleverd. Inmiddels zijn die ook geverifieerd. Er komen verkiezingen.’ Aldus de huidige voorzitter van de raad Wijnand Fredriks.

Vorig jaar gingen de verkiezingen niet door vanwege een gebrek aan belangstelling: er waren maar elf studenten die zich kandidaat stelden voor de twaalf zetels in de studentenraad. Uiteindelijk werd nog wel een twaalfde kandidaat gevonden waardoor alle zetels  konden worden ingenomen, maar verkiezingen waren overbodig.

Dit jaar zijn er wel meer dan twaalf kandidaten en kan er weer worden gestemd, zegt Fredriks. ‘Sinds corona is de bekendheid van de studentenraad afgenomen onder studenten. Maar tijdens de verkiezingsweek krijgt iedere student die op de campus is wel weer iets mee van wie we zijn en wat we doen. Die zichtbaarheid is belangrijk: studenten moeten ons weten te vinden zodat wij ze goed kunnen vertegenwoordigen.’

Stem vertegenwoordigen

Studenten worden er tijdens de verkiezingen aan herinnerd dat ze via de raad invloed hebben op de besluitvormingsprocessen van de universiteit, zegt Fredriks. ‘Ze beseffen dat er mensen zijn die hun stem vertegenwoordigen. Er zijn verschillende partijen met verschillende ideeën en uiteenlopende kandidaten. De stemmen van de studenten tijdens de aankomende verkiezingen, bepalen de zetelverdeling voor de studentenraad van volgend collegejaar. Wat vind jij als student belangrijk voor de universiteit, en welke kandidaat is het meest geschikt om jouw belangen te vertegenwoordigen? Het is goed dat studenten daar bij stilstaan die week en het is dus ook belangrijk dat zij hun stem uitbrengen.’

De verkiezingen voor de studentenraad vinden dit jaar plaats van maandag 27 mei tot en met donderdag 30 mei. Iedere student krijgt informatie over het verkiezingsproces via de WUR-mail. De partijen waarop gestemd kan worden zijn: (VeSte, S&I en CSF).

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.