Geen studentenraadsverkiezingen, wel promotieweek

Studentenraadsleden brengen belang inspraak al pratend en spelletjes spelend onder de aandacht.
De VeSte-bakfiets. Foto Dominique Vrouwenvelder

Er zijn dit jaar geen verkiezingen omdat er niet genoeg kandidaten zijn. De studentenraad heeft twaalf zetels en er waren ook twaalf kandidaten, waardoor verkiezingen overbodig waren. Toch zou je, als je door Forum loopt, de indruk kunnen krijgen dat het verkiezingstijd is: de drie partijen van de studentenraad, CSF, S&I en VeSte, staan een week lang op het podium en trekken over de campus om aandacht te vragen voor studenteninspraak en relevante studentenonderwerpen.

Linda Juma (links) van CSF en Muskan Mathur van S&I. Foto Luuk Zegers

‘We spelen simpele spelletjes zoals flip the bottle, Jenga en Mikado’, vertelt Linda Juma van CSF. ‘Ook delen we snacks uit, zoals lolly’s en koekjes. Tijdens Q&A’s praten we met studenten, dan leggen we bijvoorbeeld uit dat we niet alleen een partij voor christenen zijn, maar dat we inclusie in het algemeen vertegenwoordigen. Afgelopen dinsdag gingen we in debat met leden van andere studentenraadspartijen.’

Trampolines

Bij de S&I-kraam worden studenten uitgenodigd om hun visie voor een ideale groene campus te tekenen. ‘Een zevenjarig meisje tekende een campus vol trampolines’, vertelt Muskan Mathur van S&I. ‘Natuurlijk is zij nu nog geen student, maar misschien in de toekomst wel.’ S&I heeft ook een ideeënbord neergezet. ‘Daar kunnen studenten ideeën om de universiteit te verbeteren op een post-it schrijven en ophangen.’

Wybrig Bakker (VeSte) voor het krattenkasteel. Foto Luuk Zegers

VeSte-leden hebben het ‘krattenkasteel’ (een kasteel van bierkratjes dat normaal tijdens de studentenraadsverkiezingen wordt neergezet) op het podium van Forum opgebouwd. ‘Verder delen we blauwe suikerspinnen uit, rijden we over de campus met een bakfiets en hebben we speciale promo-acties met lokale ondernemers’, vertelt Wybrig Bakker van VeSte. ‘Ook proberen we ’s avonds aanwezig te zijn bij feestjes en activiteiten om in gesprek te gaan met studenten.’

Stemmen

Sommige studenten zeggen gelijk: ‘Ja natuurlijk ga ik op je stemmen’, vertelt Bakker. ‘Dan leggen we uit dat dat dit jaar niet mogelijk is omdat er geen verkiezingen zijn. Volgend jaar vragen we je weer om te stemmen.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.