Wegens gebrek aan belangstelling: geen studentenraadsverkiezingen

Verkiezingen voor de studentenraad gaan niet door. Er zijn niet genoeg kandidaten.
De huidige studentenraad (deels aanwezig via videoverbinding) na de meest recente verkiezingsuitslag in mei 2022. Foto Luuk Zegers

De studentenraad heeft twaalf zetels, maar er zijn maar elf studenten die zich kandidaat stellen. Dat maakt verkiezingen overbodig.

Studentenraadsvoorzitter Wybrig Bakker: ‘De knoop is doorgehakt, er zijn definitief geen verkiezingen dit jaar. Momenteel zijn we aan het kijken wat dat betekent en hoe nu verder.’ De komende tijd wil de studentenraad werken aan zichtbaarheid, vertelt Bakker.

Afgelopen maandag bleek al dat de elf studenten die zich kandidaat hebben gesteld, voldoen aan de eisen die in het verkiezingsreglement staan, vertelt ambtelijk secretaris van de studentenraad Hermijn Speelman. Wat er met de twaalfde zetel gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Hoe verder?

‘In het reglement staat niet duidelijk wat er moet gebeuren met vacante zetels in het geval er minder dan twaalf kandidaten zijn en er geen verkiezing plaatsvindt’, zegt Speelman. ‘De studentenraad zal deze week advies inwinnen bij de juridische afdeling van WUR. Volgende week dinsdag besluit de raad tijdens hun vergadering hoe nu verder.’

Hoeveel kandidaten er van elke studentenraadspartij zijn, kan Speelman nog niet vertellen. ‘Volgende week gaan we de kandidaten voorstellen.’ Wel is al duidelijk dat alle huidige partijen (VeSte, S&I en CSF) weer vertegenwoordigd zijn.

De laatste keer dat verkiezingen niet doorgingen vanwege te weinig kandidaten was in 2012. Toen waren er precies twaalf kandidaten.

Interesse in de studentenraad? Neem contact met ze op.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.