Plus Ultra III komt eraan

De komende week start de bouw van het derde bedrijfsverzamelgebouw op de campus.
Artist impression van het gebouw Artist impression van het nieuwe gebouw.

Het gaat om Plus Ultra III, dat een plek krijgt op de open ruimte tussen Plus Ultra I en Campus Plaza.

Het vijf verdiepingen tellende gebouw moet over een jaar klaar zijn. Plus Ultra III biedt net als Plus Ultra I en II ruimte aan laboratoria en kantoren. De eerste twee verdiepingen zijn al verhuurd. Een aantal van de huurders van Plus Ultra I verhuist naar het nieuwe pand.

Moeraseiken

De voorbereidingen voor de bouw zijn vorige week al gestart door de bouwplaats leeg te halen. Met name het groen voor Plus Ultra II moest wijken voor de bouw. In overleg met campusbeheer is het groen zoveel mogelijk behouden. ‘De drie beste moeraseiken van het terrein zijn herplant langs het Thymospad’, zegt campusmanager Elike Wijnheimer.

De bouwplaats van Plus Ultra III met rechts een bijenhotel. Foto Roelof Kleis

Andere moeraseiken langs het fietspad tussen De Bongerd en de campus moesten wijken. ‘Op die plek komen twee hokken voor Plus Ultra. Deze bomen zijn elders op de campus herplant en het groen is opgekuild om later terug te zetten.’ Deze werkzaamheden zijn met opzet uitgevoerd voordat het broedseizoen begint. Wijnheimer: ‘Dat is standaard, zodat het bouwproces niet wordt vertraagd.’

Faunavoorzieningen

Bij de inrichting van het groen om en nabij het nieuwe gebouw wordt campusecoloog Wieger Wamelink ingeschakeld. Het gaat volgens Wijnheimer vooral om de plaatsing van faunavoorzieningen. ‘De huidige voorzieningen zijn niet goed of niet goed geplaatst. Het groen zal wel Plus Ultra-stijl blijven. Dus met bankjes, sierplanten en -bestrating.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.