Campusbewoners: Foodcase

Foodcase ontwikkelt voedingsconcepten voor vliegtuigmaatschappijen ‘zodat de maatschappijen minder voedsel verspillen’.

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In Resource stellen we ze aan je voor. Dit keer: Foodcase in Plus Ultra.

Foodcase, gevestigd in Plus Ultra, ontwikkelt voedingsconcepten voor vliegtuigmaatschappijen. ‘Het gaat om verse maar langer houdbare maaltijden, zodat de maatschappijen 30 tot 40 procent minder voedsel verspillen’, zegt oprichter Wilbert de Louw. Hij richtte Foodcase in 2012 op en levert inmiddels aan 45 airlines in de wereld. Foodcase heeft tien medewerkers op de campus en twee medewerkers in India, voor de verpakking van het voedsel. De productie wordt uitbesteed aan acht fabrieken over de wereld. ‘We zijn een klein bedrijf met een grote impact’, zegt De Louw.

‘Gelukkig leveren we ook aan legereenheden; dat ging gewoon door’

Voor de verandering: Foodcase is geen spin-off. De Louw deed de Hotelschool, ontwikkelde en verkocht een uitzendbureau en startte Foodcase met een chef-kok. De oprichters koppelden hun culinaire kennis aan de kennis over het steriliseren van voedsel bij Wageningen Food and Biobased Research (WFBR) van WUR. Ze werken nauw samen in het onderzoekslab van WFBR in Axis en willen de samenwerking verder uitbouwen. Ook komen er geregeld ACT (Academic Consultancy Training)-groepen en stagestudenten van de universiteit over de vloer.

Hoe hoog de omzet van Foodcase is, wil De Louw niet zeggen. Wel dat zijn omzet door de coronacrisis met 90 procent is gedaald, omdat er bijna geen vliegtuigen meer vlogen. ‘Gelukkig leveren we ook aan legereenheden; dat ging gewoon door.’ Hij is nu bezig met een nieuw cateringconcept, ‘genie in a box’, waarbij bedrijven en WUR-afdelingen online lunches kunnen bestellen. ‘Die lunches zijn vers, duurzaam, zonder plastic verpakking en lokaal geproduceerd’, zegt De Louw.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.