Wageningen blijft links bolwerk

Groen Links/PvdA boekt forse winst, PVV ver daarachter nipt tweede.

De landelijke ruk naar rechts is in studentenstad Wageningen nauwelijks zichtbaar. Weliswaar verdubbelde de PVV het percentage stemmen naar 10 procent, maar dat is nog steeds minder dan een derde van de stemmen die de nieuwe coalitie Groen Links/PvdA behaalde.

De partij van Frans Timmermans haalde 37 procent van de stemmen. Dat is een forse winst ten opzichte van de vorige Kamerverkiezingen. Toen trok die (virtuele) combinatie 21 procent van de stemmen. De PVV staat nu op de tweede plaats. De democraten van D66 verloren in Wageningen iets meer dan de helft van hun aanhang.

NSC

D66 en de VVD staan in Wageningen op een gezamenlijke derde plek, net voor het NSC van Pieter Omtzigt. Volt, de vorige keer nog de verrassende nieuwkomer met 8 procent, moest daar nu bijna de helft van inleveren. De BBB speelt in Wageningen met maar 2 procent van de stemmen niet of nauwelijks mee. De Partij voor de Dieren (5 procent) verloor licht.

De opkomst in Wageningen was met 83,65 procent van de kiesgerechtigden traditioneel hoog, maar wel 2 procent minder dan twee jaar geleden.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.