Nieuwe student challenge moet bijdragen aan Zero Hunger

Studententeams moeten met voedselsysteeminnovaties een bijdrage leveren aan een wereld zonder honger.
Foto Shutterstock

Deelnemers gaan in hun eigen omgeving voedselsysteeminnovaties ontwikkelen en die ook implementeren. WUR organiseert de Food Systems Innovation Challenge samen met zeven universiteiten uit het mondiale zuiden en het Netherlands Food Partnership. De challenge begint in april 2024 en duurt tot september dat jaar.

Van elke deelnemende universiteit zullen twee teams meedoen. Behalve Wageningen gaat het om universiteiten uit Ghana, Ethiopië, Kenia, Oeganda, Brazilië, Suriname en Nepal. De vernieuwende ideeën moeten duurzaam, economisch haalbaar en schaalbaar zijn. Ook wordt gekeken naar hoe groot de impact van de innovatie is.

Behalve werken aan een wereld zonder honger moeten de studentenprojecten ook gericht zijn op één of meer van de volgende thema’s: ecologische duurzaamheid, gezonde voeding en sociale inclusie.

Na afloop van de challenge kunnen deelnemers hun project verder ontwikkelen in het Youth Food Lab: een broedplaats voor start-ups die met duurzame voedselsystemen te maken hebben. Dat is een initiatief van WUR, het World Food Forum en internationale studentenvereniging IAAS.

Lees hier meer over de Food Systems Innovation Challenge.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.