Look!

Rubriek over de mooiste mensen en de coolste outfits op de campus.
Foto Ilja Bouwknegt

Op de Wageningse campus spot je de mooiste mensen en de coolste outfits. In deze rubriek zetten we die in de spotlights. Dit keer Alejandro Thérèse Navarro (29), onderzoeker bij Plant Breeding.

‘Ik kies meestal één uniek kledingstuk uit en probeer de rest van mijn outfit daar omheen te bouwen. Ik heb een collectie aan bowling-shirts en Hawaiiaanse shirts waarmee ik eruitzie als een vader uit de jaren ‘80 op vakantie. Ze zijn kleurrijk, funky en soms opzettelijk kitscherig. Ik combineer zo’n kledingstuk (dus vaak een shirt) met kleding die meer geschikt is voor de werkvloer. Op mijn werk wil ik er netjes uitzien, maar niet saai. Dus deze manier werkt goed voor mij.

Look Alejandro

Vroeger had ik het gevoel dat ik er niet echt bij hoorde, want ik was altijd een beetje anders. Dat is deels waarom ik me nu zo kleed: ik heb geaccepteerd dat ik uniek ben en dat ik anders mag zijn. Dat kan ik letterlijk uitdragen via mijn kleding. Hier bij WUR kan ik de mensen die ik lesgeef en met wie ik samenwerk ook laten zien dat je je niet altijd hoeft te conformeren aan de norm voor een ‘zakelijk’ imago. Mijn unieke kledingstukken koop ik meestal in tweedehands en vintage winkels. Daar vind je dingen die niet extreem basic zijn. Dit shirt komt uit een klein vintage winkeltje in Utrecht. Dat zaakje heeft een heel rek vol gekke shirts – perfect voor mij, dus. Soms ziet zo’n shirt er op het eerste gezicht een tikkeltje belachelijk uit, maar dat vind ik juist leuk, dan wordt het een spelletje. Het is alsof je een verkleedpartijtje houdt: hoe kan ik hier een outfit mee maken? Uiteindelijk draait het voor mij altijd om een karakteristiek kledingstuk waar je iets leuks mee kunt doen.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.