Look!

'Mijn stijl is ontstaan door de muziek die ik luister.'

Op de Wageningse campus spot je de mooiste mensen en de coolste outfits. In deze rubriek zetten we ze in de spotlights. Dit keer Casper van Schaik, lab technician bij Nematologie.

Mijn stijl is ontstaan door de muziek die ik luister. Al vanaf mijn dertiende ben ik bezig met punk en daar hoort deze kleding een beetje bij. Ik draag meestal bandshirts, die koop ik het liefst bij concerten. Mijn jas is een gewone spijkerjas die ik heb versierd met spikes, patches, ritsen en buttons. Die buttons maak ik zelf, ik heb een buttonmachine thuis. De schoenen horen er ook bij. Dit zijn Creepers, die worden veel door andere scenes gedragen, psychobilly enzo, maar ook door punkers.

‘Ik heb alle kleuren haar al wel gehad, maar het gaat altijd terug naar blauw. Dat blijft het beste zitten. Op mijn werk heb ik niet vaak de hanenkam omhoog, dat kost te veel tijd. Voor concerten neem ik die moeite wel. Mijn vrouw en ik verven elkaars haar, ongeveer een keer in de maand. Mijn zoontje heeft nu ook gekleurd haar. We gingen met z’n drieën naar Rebellion, het festival waar ik ook mijn vrouw heb ontmoet en toen wilde hij ook graag zijn haar geverfd hebben. Ik zei dat is goed, het was toch zomervakantie. Maar hij heeft het nu nog steeds.

‘Op mijn werk zie ik er hetzelfde uit als thuis. Ik krijg er eigenlijk bijna nooit opmerkingen over. Mensen zijn het gewend, denk ik. Dé mode vind ik een raar verschijnsel. Ik volg natuurlijk ook een bepaalde mode. Maar die mode die elk kwartaal anders is, daar snap ik helemaal niks van.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.