Atlas ontruimd wegens verdacht pakketje (update)

Loos alarm. Het pakketje bevatte een wesp of bij, bleek na onderzoek.
Brandweerlieden buiten bij Atlas

Dinsdag aan het einde van de middag trof een medewerker van WUR in de brievenbus bij Atlas (aan de kant van de Mansholtlaan) een verdacht pakketje aan, een pakketje dat er niet uitzag als de post die normaal binnenkomt. Dat werd gemeld en op advies van de politie kwamen de hulpdiensten, die hun standaardprocedure uitvoerden. Hoofd bedrijfshulpverlening (BHV) Sjef Moling: ‘De Explosieven Opruimingsdienst controleerde het pakketje met behulp van röntgen. Het was goed te zien dat er een bij of een wesp in zat. Dat is wel raar, maar niet gevaarlijk, dus hebben ze afgeschaald.’ Was het een signaal of boodschap van iemand? ‘Dat weten we nog niet. Was het een behulpzaam iemand die dacht dat WUR voor onderzoek wel wat heeft aan een bij uit de tuin of iets anders? Geen idee. Er wordt nu onderzoek gedaan.’

Bericht van dinsdag 10 mei:

Bij Atlas is dinsdag aan het einde van de middag een verdacht pakketje aangetroffen, in een brievenbus buiten het gebouw. De veiligheidsdiensten, waaronder de brandweer en de Explosieven Opruimingsdienst, onderzochten de situatie volgens de standaardprocedures. Daarbij werd Atlas ontruimd. ‘Uit voorzorg, omdat bekeken werd wat het pakketje is’, aldus een woordvoerder van WUR.

Inmiddels (18:20) worden de afzetlinten weer verwijderd; het onderzoek wees uit dat loos alarm was.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.