Gebaren leren voor het goede doel

Altijd al gebarentaal willen leren?
Oegandese scholier gebarentaal Foto Stichting Talking Hands

Op 22 februari start op de campus een cursus gebarentaal. In vijf avonden leer je de basis van de Nederlandse gebarentaal.

De cursus wordt georganiseerd door Stichting Talking Hands, een organisatie die zich inzet voor dove en slechthorende mensen in Oeganda. ‘De cursus kost 40 euro, waarvan de helft naar onze stichting gaat’, vertelt Carlijn Stam, masterstudent International Development Studies en bestuurslid van Talking Hands. ‘Met dat geld organiseren we praktijkonderwijs voor dove en slechthorende kinderen, zoals hout- of textielbewerking, en betalen we lesgeld voor dovenonderwijs. We organiseren ook cursussen gebarentaal voor familie van de kinderen.’

De cursus is voor studenten en medewerkers, en wordt in het Nederlands gegeven. Stam: ‘Gebarentaal is in elk land anders, hoewel er ook overeenkomsten zijn. Deze cursus gaat echt over de Nederlandse gebarentaal, maar een volgende keer willen we een Engelstalige versie organiseren.’

Opgeven kan nog, via info@talking-hands.nl.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.