[no]WURries: Onpersoonlijke werkplek

‘Graag tips om bureaus en kantoorruimten toch gezellige werkplekken kunt maken?’

Zicht op groen

‘Wij werken waar mogelijk hybride en ik merk dat daarbij de persoonlijke sfeer verloren gaat. Zelf hecht ik niet veel waarde aan persoonlijke items, maar wel aan de omgevingssfeer. Bij WCDI creëren we die met planten: open ruimtes en kantoren hebben dan zicht op groen. Die verzorgen collega’s om beurten. Verder hangen er foto’s van landschappen en mensen uit andere culturen in de kantoorruimten. Persoonlijke bezittingen zoals een fotolijstje, kunstplantje, pennenbak en mok zet ik ’s ochtends neer. Dat brengt extra sfeer. Probeer verder gezellige hoekjes te maken met een tafeltje, tijdschriften en fauteuils voor pauzemomenten. Veel succes!’

Daniëlle Arends, portfolio support group Wageningen Centre for Development Innovation

Foto’s

‘Je kunt je werkplek persoonlijker maken met foto’s. Zelf zet ik een foto van mijn vakantie of gezin op het bureaublad van mijn computer. Als je regelmatig online vergadert, kun je die ook als achtergrondbeeld van Teams gebruiken. Dat is een mooie ijsbreker en leidt regelmatig tot small talk. Je kunt ook afbeeldingen in kantoren ophangen die een raakvlak hebben met jullie vakgebied. Of bedrukte folie op glazen wanden, zoals je soms in Radix ziet. Ook buiten het kantoor is er ruimte voor een persoonlijke twist, zoals verjaardagskalenders, prijzen en souvenirs van teamuitjes in de koffieruimte. Bij de Plant Sciences Group denken we ook aan een bibliotheekruimte met boeken en proefschriften.’

Annemarie de Vries, projectcoördinator Bedrijfsvoering & Huisvesting PSG 

Gesprek leidinggevende

‘De kwestie huisvesting (en het implementeren van flexibele werkplekken) is een onderwerp waar wij als OR AFSG (ondernemingsraad van de Agrotechnology & Food Sciences Group, red.) druk mee bezig zijn. Er zijn nog heel wat zaken waar over gediscussieerd wordt en de inrichting hoort daar natuurlijk ook bij. Mijn advies is: ga in gesprek met je leidinggevende. Kan er een kleurtje op de muren of kunst aan de wand? Wil je planten in de ruimte? En neem contact op met de OR van jouw afdeling: wat vind jij belangrijk voor een prettige en gezellige werkomgeving? Dan kunnen wij jouw input meenemen in overleg met het management over de huisvestingskwestie.’

Marloes Pals, clustercoördinator Food Sciences & vicevoorzitter OR AFSG

Decoratie van thuis

‘Het probleem met flexplekken is dat ieder bureau standaard leeg en ongezellig is. Bespreek samen met je collega’s de optie op ieder bureau standaard wat decoratie te plaatsen, bijvoorbeeld kleine planten, beeldjes of een prikbord met foto’s. Vraag iedereen om iets van thuis mee te nemen (bonuspunten voor internationale artikelen). Zo heeft ieder bureau zijn eigen vibe én creëer je meteen gespreksonderwerpen. Je hoeft dan ’s ochtends nooit meer aan een kaal bureau aan te schuiven.’

W. N., medewerker WUR

Next [WUR]ry:

Heb jij advies of tips voor deze Wurrier? Of heb je zelf goede raad nodig? Mail je tips of vraag vóór 22 april naar resource@wur.nl t.a.v. noWURries.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.