Ook bij Plant Sciences verzet tegen flexibele werkplekken

'Doe onze zorgen en praktische bezwaren niet af als misverstanden'
De (nog onverbouwde) werkplekken in Radix De (nog onverbouwde) werkplekken in Radix. Foto Guy Ackermans

In navolging van de medewerkers van Environmental Sciences Group (ESG) komen ook de medewerkers van Plant Sciences Group (PSG) via een petitie in verzet tegen het verlies van hun vaste werkplek.

Volgens de ruim 330 ondertekenaars van de petitie gaat de beoogde omschakeling naar activity-based flexibele werkplekken ten koste van zowel het welzijn van medewerkers als van de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en andere werkzaamheden.

De petitie roept de PSG-directie op om de verbouwing van de kantoorruimtes, te beginnen in Radix, per direct op pauze te zetten. Volgens de ondertekenaars is het zaak dat de directie eerst goed naar medewerkers luistert, hun zorgen serieus neemt en op basis daarvan de verbouwingsplannen herziet. ‘Doe onze zorgen en praktische bezwaren niet af als misverstanden; stop met het steeds opnieuw uitleggen van het huisvestingsconcept. Dat komt respectloos over.’

Beter uitzoeken

De petitie-ondertekenaars vinden dat de PSG-directie ook andere opties moet verkennen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar werkruimte. Het kost geld om de kantoorruimtes geschikt te maken voor het door velen verfoeide flexwerken en misschien valt dat budget wel veel doelmatiger te besteden, stellen ze. Bijvoorbeeld aan tijdelijke oplossingen zoals Radix Nova, de ‘directiekeet-werkplekken’ tussen Radix en Unifarm.

Breed gedeelde werkplekstress

Bij ESG zijn de plannen na een vergelijkbare petitie op pauze gezet; nieuwe voorstellen voor de indeling voor Lumen zijn in ontwikkeling. Forse kritiek bij de Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG), die sinds vorig voorjaar flexibel werkt, zette een voorzichtige ommekeer in gang. De breed gedeelde werkplekstress beschreef Resource onlangs nog.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.