Startlife gaat opnieuw miljoenen investeren in start-ups

Jonge, duurzame voedselbedrijven kunnen leningen aanvragen. Geldschieter is een nieuw Gelders fonds.
Het geld is bedoeld voor jonge kennisbedrijven die duurzame voedselproductie realiseren, zoals minder broeikasemissies in de landbouw of minder voedselverspilling. Foto Shutterstock

Innovatieve start-ups die de voedselketen willen verduurzamen, kunnen de komende jaren opnieuw leningen aanvragen bij Startlife. De leningen bedragen 75.000 tot 250.000 euro per bedrijf. De financiering komt uit een nieuw fonds, Startup Fonds Gelderland.

Het geld is bedoeld voor jonge kennisbedrijven die duurzame voedselproductie realiseren, zoals minder broeikasemissies in de landbouw, minder voedselverspilling en de ontwikkeling van vleesvervangers. Startlife gunt de leningen altijd in combinatie met professionele coaching en begeleiding. Daarbij krijgen de start-ups ook toegang tot kennis en ervaring van toonaangevende bedrijven en investeerders. Voorts moeten de start-ups in Gelderland zijn gevestigd.

Leningen

De provincie Gelderland financiert het fonds en ontwikkelingsmaatschappij Oost beheert het. Het gaat om een revolving fund van 6 miljoen euro, wat betekent dat leningen die terugbetaald worden, daarna weer als lening beschikbaar komen voor andere start-ups. Startlife heeft met eerdere fondsen al zo’n 8 miljoen euro aan leningen verstrekt aan beginnende bedrijven. De leningen dienen vaak als opstapje naar meer financiering van private investeerders. De start-ups die Startlife begeleidde hebben tot nu toe al 230 miljoen euro aan financiering opgehaald in de markt, zegt directeur Jan Meiling.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.