Akkoord over strategisch huisvestingsplan

Kenniseenheden kunnen met de uitvoering aan de slag.
Bureaus met een Do Not Use Desk-sticker erop Foto Guy Ackermans

De WUR Council heeft ingestemd met het Strategisch Huisvestingsplan van de raad van bestuur. Als gevolg gaan de kenniseenheden komend jaar plannen maken hoe personeel werkplekken gaat delen en thuiswerk combineert met werken op de campus.

De WUR Council stemde enkele weken geleden in met het plan nadat de raad van bestuur toezeggingen had gedaan. Zo beloofde het bestuur dat er altijd werkplek is voor personeel op de campus en dat medewerkers dus niet kunnen worden gedwongen om thuis te werken. Ook zegde het bestuur toe dat de decentrale ondernemingsraden adviesrecht krijgen over de plannen van de kenniseenheden. Verder gaat een commissie de invoering van het plan monitoren door twee keer per jaar de mening te vragen van het personeel.

Voorwaarden

‘De WUR Council vindt dat de basis van het plan goed is’, zegt Jelle Behagel, voorzitter van de WUR Council. ‘We zijn het met het bestuur eens dat we beter geen geld in nieuwe gebouwen kunnen steken, maar de bezetting op de beschikbare werkplekken verbeteren. Maar we stellen wel voorwaarden, zodat medewerkers betrokken zijn bij de invoering en inspraak hebben in hoe haar of zijn werkplek wordt vormgegeven. De WUR Council heeft lang gedaan over de goedkeuring, maar we hopen dat het plan voortvarend wordt uitgevoerd.’  

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.