OngeWOON: in een schoolbus

Lobke woont in een oude Italiaanse schoolbus in de buurt van Wageningen
Lobke en Bram. Tekst: Coretta Jongeling. Foto: Guy Ackermans

Huis: een camper in de buurt van Wageningen
Bewoners: Lobke Zijlstra (master Nutrition and Health), haar vriend Bram Peeters (studeert in Leeuwarden) en hun twee katten.
OngeWOON omdat: het een oude Italiaanse schoolbus is

Lobke: ‘Vorige zomer kochten we deze oude schoolbus met het idee om er een huisje van te maken. Een kamer huren is erg duur en het voelt toch wel een beetje alsof je dat geld weggooit, het wordt nooit van jou. Bovendien is leven in een tiny house milieuvriendelijk: je gebruikt minder gas en water. Maar wij wilden dan wel een tiny house met wielen, zodat je hem overal kan neerzetten.

‘We dachten dat we in één zomer de bus wel af zouden hebben, maar we hadden er nog een jaar lang elk weekend voor nodig. We hebben echt alles zelf gedaan: toen we de bus kochten stonden de bankjes er nog in. Zelfs het dak hebben we 25 centimeter hoger gemaakt. Dat hebben we helemaal rondom los geslepen en er een stuk tussen gelast. Nu kunnen we er in staan. In oktober was de bus af en sindsdien verblijven en werken we erin op de dagen dat we naar de uni of stage moeten. De overige dagen wonen we bij onze ouders; daar kunnen we dan ook de was doen.  

‘Achter deze deur zit een badkamer met wc. Die is nog niet helemaal af. Het is een droogtoilet waarbij je de urine apart afvoert en rest composteert. Maar als het echt moet, bijvoorbeeld als het koud is en je moet heel nodig plassen, kan dat al wel. ‘Het is klein zo samen en met twee katten op een paar vierkante meter, maar het gaat  prima. Voor mijn thesis ben ik bijna elke dag in het lab op de uni. En je bent hier binnen een minuut in het bos, om je hoofd even te luchten. Als er weer een strenge lockdown zou komen en we allebei de hele dag thuis zouden zijn, dan zou dat wel pittig zijn denk ik.’

Wil je ook in Resource met jouw bijzondere huis? Mail naar Resource@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.