Neem een student in huis

Wageningen spoort inwoners aan om kamer beschikbaar te stellen.
Foto Roelof Kleis

De gemeente Wageningen lanceert een campagne die inwoners aanspoort een student in huis te nemen. De campagne richt zich niet alleen op Wageningen zelf, maar ook op de omliggende gemeenten. Hospitaverhuur is een oplossing voor de woningnood onder studenten aan het begin van het nieuwe studiejaar.

Volgens woordvoerder Myronne Heckmann van de gemeente is de verwachte kamernood onder studenten niet groter dan andere jaren. ‘Maar de woonruimte in Wageningen is beperkt en we willen alles inzetten wat mogelijk is.’ Een peiling van Resource tijdens de AID van 2022 liet zien dat een kwart van de eerstejaars die in Wageningen wilde wonen nog geen kamer had. In de loop van het studiejaar lost die kamernood zich meestal op.

Eenzaamheid

Volgens wethouder Marije Eleveld (wonen) is de campagne bedoeld om mensen te informeren over de mogelijkheden en voordelen van het tijdelijk verhuren van een kamer.’ Tot die voordelen horen extra inkomen voor de verhuurder en een manier om de eenzaamheid tegen te gaan. Voor studenten is een tijdelijke kamer een opstap naar permanente verhuur bij bijvoorbeeld verhuurder Idealis.

De woonruimte in Wageningen is beperkt en we willen alles inzetten wat mogelijk is

Myronne Beckmann, woordvoerder gemeente Wageningen

Voor deze campagne gaat de gemeente in zee met het landelijk opererende Hospi Housing, een organisatie die vraag een aanbod van kamers bij hospita’s bij elkaar brengt. Hospi Housing brengt bij een goede match 295 euro in rekening bij de huurder. De hospita betaalt niets aan de bemiddeling en voorlichting. De samenwerking tussen de gemeente en Hospi Housing loopt twee jaar.

Social media

De campagne wordt volgens de gemeente vooral via social-mediakanalen gevoerd. De komende week gaat Hospi Housing daarmee beginnen. Overigens zijn naast Hospi Housing ook andere (kleinere) organisaties actief op de woningmarkt voor studenten. Op de site van Idealis, de grootste verhuurder van studenteneenheden, staat een hele reeks opgesomd.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.