WUR top in milieu en ecologie

WUR is de beste plek in de wereld om milieu en ecologie te studeren, zegt U.S. News
Illustratie Shutterstock

Het medium plaatst het milieu- en ecologisch onderzoek in Wageningen wereldwijd in haar jaarlijkse ranking op de eerste plaats. Na Wageningen volgen Harvard en Berkeley. De ranglijst is gebaseerd op wetenschappelijke prestaties en reputatie. De prestaties zijn gemeten naar het aantal gepubliceerde artikelen in de periode 2015-2019 en hoe vaak andere wetenschappers die citeren.

U.S. News (het op twee na grootste nieuwsmagazine van de VS) publiceert sinds 2014 jaarlijkse rankings van universiteiten. Daarnaast worden ook ranglijsten opgesteld die inzoomen op deelgebieden. Op de algemene ranglijst staat WUR 80ste. Op die lijst gaan in ons land Amsterdam (UvA, 38ste), Utrecht (48ste) en Rotterdam (62ste) voor. Maar in de subrankings doet WUR het goed.

Behalve een eerste plek wereldwijd op milieu en ecologie, scoort WUR diezelfde toppositie ook op de al eerder vrijgegeven ranglijst voor agrarische wetenschappen. Opmerkelijk in deze lijst is de opmars van Chinese universiteiten. Op plek twee, drie en vier staan Chinese universiteiten. Voormalige toppers als Davis (University of California) en Cornell volgen pas op plek zes en zeven.

Plant en dier

WUR doet het met een wereldwijd tweede plek ook goed in de plant- en dierwetenschappen. Hier is Davis wel eerste. Een topnotering (zesde plek) is er verder voor de voedingswetenschap en -technologie. Deze lijst wordt gedomineerd door Chinese universiteiten. Bij de top tien staan liefst vijf Chinese universiteiten, met de South China University of Technology uit Guangzhou op één.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.