Ontwerp een stadsboerderij in Washington D.C.

Dat is de opdracht van deze editie van WUR’s Urban Greenhouse Challenge.
Artist impression van het winnende ontwerp van de vorige challenge. Foto Team Bagua

Op 3 november gaat de derde editie van de Urban Greenhouse Challenge van start. Aanmelden kan nog tot iets na die datum, namelijk tot 14 november. Deze keer is er extra aandacht voor de sociale impact van de concepten.

Tijdens de wedstrijd ontwerpen studententeams een stadsboerderij. Na Amsterdam en Dongguan (China), moeten ze deze keer een plan maken voor de East Capitol Urban Farm, gelegen in de hoofdstad van Amerika: Washington D.C. De locatie ligt in een wijk met complexe problemen zoals armoede en werkeloosheid en er is slechte toegang tot goed onderwijs, goede zorg en betaalbaar gezond eten. Daarom moeten deelnemers dit jaar extra nadenken over de sociale impact van hun plannen.

Deze derde editie van de Challenge wordt in samenwerking met de University of the District of Columbia georganiseerd, vertelt Marta Eggers (projectleider WUR Student Challenges). ‘Dat is een openbare universiteit, waar ze naast onderwijs ook veel projecten doen om een verschil te maken in hun omgeving. Zo hebben zij vier ‘Food Hubs’-projecten in arme wijken. Een van die projecten is de locatie van de Challenge.’

Coaches

De challenge bestaat uit drie rondes. In de eerste ronde ontwikkelen alle studententeams een concept in grote lijnen. Een jury kiest twintig teams die naar ronde twee mogen. Die werken het plan verder uit door te kijken naar de productiesystemen, hoe er gebouwd kan worden op een duurzame manier, wat het businessmodel is, enzovoort. De tien beste ideeën mogen hun ontwerp pitchen in de finale op 29 juni.

Deelnemende teams worden gekoppeld aan studenten van de University of Columbia. ‘Zij fungeren als een soort coaches’, vertelt Eggers. Ook is er een online locatiebezoek, waarbij studententeams in gesprek kunnen gaan met mensen uit de wijk en experts uit Washington D.C.

Wereldwijd

Net als bij de voorgaande edities kunnen studenten vanuit de hele wereld meedoen. ‘We hebben nu voor het eerst ook teams uit Afrika, Australië en Thailand, dus we bereiken nieuwe groepen’, aldus Eggers.

Aanmelden voor de Urban Greenhouse Challenge kan nog tot en met 14 november via urbangreenhousechallenge.nl.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.