Studentenlijsttrekker Joël Kampen, CSF

De studentenraadsverkiezingen komen eraan (7 t/m 10 juni). De lijsttrekkers, deel drie.
Joël Kampen (21). Foto CSF

Komende week kunnen studenten kiezen wie hen het komende collegejaar zal vertegenwoordigen in de studentenraad. Drie partijen strijden om twaalf zetels: VeSte (lijsttrekker Sterre Hoek van Dijke, nu 7 zetels), S&I (lijsttrekker Stefanus Mega Prabawa, nu 4 zetels) en CSF (lijsttrekker Joël Kampen, nu 1 zetel). Resource spreekt de lijsttrekkers over hun plannen. Vandaag deel 3: Christelijke Studenten Fractie (CSF): Joël Kampen (21), bachelorsstudent Bodem Water Atmosfeer.

‘Veel mensen hebben ideeën over wat er op de universiteit moet gebeuren. Studenten zien verbeterpunten hier en daar. Ik denk dat het de rol van de studentenraad is om actief naar kritiek te luisteren, daar punten uit naar voren te halen en daar vervolgens concreet beleid voor maken. Het lijkt mij mooi om die rol te vervullen namens CSF, waarbij ik de Bijbelse waardes zoals gelijkheid en verantwoordelijk centraal stel.’

‘In de raad wil ik over verschillende thema’s meedenken. Bijvoorbeeld over hoe studenten die nu praktische vaardigheden missen omdat practica online plaatsvonden of niet doorgingen, een praktische inhaalslag kunnen maken. Hoe kunnen die leerdoelen alsnog gehaald worden? Dat wil ik uitzoeken. Maar het kan ook gaan over verkeersveiligheid. Laatst fietste ik langs het kruispunt tussen de Bongerd en de rest van de campus toen daar een meisje werd aangereden. Aan die verkeerssituatie moet iets veranderen. Ik zit ook in een werkgroep van CSF die meedenkt over verkeersveiligheid op de campus.’

Stilteruimtes

‘Ik denk dat het goed is dat er een partij in de raad zit die voor gelovigen opkomt. Wij staan niet alleen voor het christelijke geloof, maar ook voor andere religies. Wij maken ons bijvoorbeeld sterk voor de komst van stilteruimtes op de campus waar studenten kunnen bidden of mediteren.’

Op 2 juni ontvangt iedere student die recht heeft om te stemmen een email via WebElect of de universiteit met daarin een link naar een elektronische stembiljet. Via dit stembiljet kunnen studenten een kandidaat kiezen en stemmen. Kijk hier voor meer info over de studentenraad.

Lees ook:

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.