Studentenlijsttrekker Sterre Hoek van Dijke, VeSte

De studentenraadsverkiezingen komen eraan (7 t/m 10 juni). De lijsttrekkers, deel 1.
Sterre Hoek van Dijke (23). Foto VeSte

Komende week kunnen studenten kiezen wie hen het komende collegejaar zal vertegenwoordigen in de studentenraad. Drie partijen strijden om twaalf zetels: VeSte (lijsttrekker Sterre Hoek van Dijke, nu 7 zetels), S&I (lijsttrekker Stefanus Mega Prabawa, nu 4 zetels) en CSF (lijsttrekker Joël Kampen, nu 1 zetel). Resource spreekt de lijsttrekkers over hun plannen. Vandaag deel 1: Verenigde Studenten (VeSte): Sterre Hoek van Dijke, bachelorstudent Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning.

‘Drie jaar geleden ben ik uit Rotterdam naar Wageningen toegekomen om te studeren. Ik werd gelijk lid bij studentenvereniging KSV Franciscus en studievereniging Genius Loci. Inmiddels heb ik drie jaar gestudeerd, waarvan de helft in coronatijd. Ik zit ook in de opleidingscommissie van mijn studie. Daarin zorg ik samen met studenten en docenten dat de studie goed loopt. Vanuit die rol had ik veel contact met VeSte. Zo is het balletje gaan rollen.’

‘In de studentenraad hou je je echt bezig met het beleid van de universiteit. Je komt op voor de rechten van de studenten. Dat kan bijvoorbeeld gaan over onderwijskwaliteit, herkansingsbeleid, enzovoort. Ik wil me onder andere hardmaken voor kleinschalig onderwijs, want dat is een van de redenen waarom ik voor Wageningen heb gekozen. Ook vind ik dat er straks weer zo veel mogelijk onderwijs op de campus moet plaatsvinden, als dat mogelijk is met corona.’

Studententijd

‘VeSte staat voor een actieve studententijd. Dat is meer dan alleen studeren, maar ook sporten, feesten en andere activiteiten. Wij denken dat een groot deel van je ontwikkeling namelijk buiten de collegebanken plaatsvindt. In deze tijden van het leenstelsel is er veel druk om een studie snel af te ronden. Er is zo’n stemmetje in je hoofd dat zegt: “die rekeningen lopen op, studeer maar lekker snel door!” Zo ontstaat er een drempel om jezelf naast de studie te ontwikkelen. Ik hoop dat we daar toch een gezonde balans in kunnen behouden. Want er is meer dan studeren alleen.’

Op 2 juni ontvangt iedere student die recht heeft om te stemmen een email via WebElect of de universiteit met daarin een link naar een elektronische stembiljet. Via dit stembiljet kunnen studenten een kandidaat kiezen en stemmen. Kijk hier voor meer info over de studentenraad.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.