Studentenlijsttrekker Stefanus Mega Prabawa, S&I

De studentenraadsverkiezingen komen eraan (7 t/m 10 juni). De lijsttrekkers, deel twee.
Stefanus Mega Prabawa (26). Foto S&I

Komende week kunnen studenten kiezen wie hen het komende collegejaar zal vertegenwoordigen in de studentenraad. Drie partijen strijden om twaalf zetels: VeSte (lijsttrekker Sterre Hoek van Dijke, nu 7 zetels), S&I (lijsttrekker Stefanus Mega Prabawa, nu 4 zetels) en CSF (lijsttrekker Joël Kampen, nu 1 zetel). Resource spreekt de lijsttrekkers over hun plannen. Vandaag deel 2: Sustainability & Internationalization (S&I): Stefanus Mega Prabawa (26), masterstudent Levensmiddelentechnologie.

‘Ik wilde altijd al gelijktijdig politicus en wetenschapper worden en ik geloof dat deelname aan de Studentenraad een grote sprong voorwaarts zou zijn richting dat doel. De Studentenraad is een brug tussen het management van de universiteit en de studenten. Toen ik op de middelbare school zat, heb ik twee jaar in de leerlingenraad gezeten. Dat vond ik heel bevredigend en uitdagend om te doen.’

‘Sinds de covid-19 pandemie is onderwijs heel erg veranderd. Niet alleen voor docenten en studenten, maar ook voor het management van de universiteit. Er zijn nieuwe regels en regelingen. Ook het komende jaar zullen we nog met online activiteiten te maken krijgen. Mocht ik gekozen worden als een van de leden van de Studentenraad, dan zou ik graag samenwerken met het management van WUR aan het analyseren, bespreken en verbeteren van het systeem voor online onderwijs.’

Internationale stem

‘WUR staat bekend als een internationale universiteit. Er zijn hier studenten uit 108 verschillende landen. Ik zou graag de belangen van de internationale studenten vertegenwoordigen in de raad zodat zij daar hun stem kunnen laten horen. Daarnaast zou ik graag gebruikmaken van de handvatten die de studentenraad heeft om bij te dragen aan WUR-beleid: het recht op erkenning, het recht op advies, het recht initiatief te nemen en het recht op informatie.’

Op 2 juni ontvangt iedere student die recht heeft om te stemmen een email via WebElect of de universiteit met daarin een link naar een elektronische stembiljet. Via dit stembiljet kunnen studenten een kandidaat kiezen en stemmen. Kijk hier voor meer info over de studentenraad.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.