How to: pandemie-proof lol maken

Waar kan je je nog vermaken nu uitgaan levensgevaarlijk is geworden?
Konikpaarden in de Blauwe Kamer. Foto: Wikimedia Commons

Al ruim een half jaar zijn ‘uitgaan’ en ‘festival’ verboden woorden. De nacht wegdansen in een club, met massa’s mensen zweterig tegen elkaar aan hangen bij een goed concert, of hutjemutje huisfeesten, het zijn al bijna ouderwetse ervaringen. Zelfs een avond in de kroeg eindigt rond een heel nette bedtijd tegenwoordig. Waar kan je nog coronaproof lol maken met je vrienden? We zochten het voor je uit.

Quiet is the new Loud (& IndiePub)

Het is misschien even wennen voor de doorgewinterde feestganger, maar van rustige muziek kan je ook enorm genieten. Eens per maand op woensdagavond treedt er in de bieb een singer-songwriter of band op. Ja, je moet reserveren, en het publiek is beperkt, maar je kan wel met wat vrienden genieten van live muziek. Drink na afloop een biertje op veilige afstand en er is geen virusvuiltje aan de lucht. Is dit je echt te rustig, kijk dan wanneer de volgende IndiePub is. Indie- en rockbands treden op in verschillende kroegen, voor een klein publiek. Check de facebookpagina van Popcultuur Wageningen voor meer info.

  • Plus: echte muzikanten van vlees en bloed, zonder beeldscherm er tussen
  • Min: een moshpit bouwen is er niet bij

Je eigen smaak bios

Een andere manier om een avond niet thuis te zitten. Film kijken op groot scherm met goed hard geluid erbij is toch altijd genieten. De mooiste bioscoop is natuurlijk het Heerenstraat Theater, voor groot en gelikt ga je naar Pathé in Ede en als je meer van de kleinere, artsy films bent, kies je voor Movie-W. Dat is ook nog eens de goedkoopste optie, als student ben je daar al voor 6,50 een avond van de straat.


  • Plus: een avondje uit dat bijna normaal aanvoelt
  • Min: je bent na afloop niet bijgepraat met je vrienden


Sportief dansen

Het grote gemis tijdens deze pandemie is toch wel het dansen. Al het vermaak is tegenwoordig zittend. Online borrel, zitten in de kroeg of hangen op de bank met je huisgenoten. Bewegend uitgaan is een enorm risicovolle bezigheid, blijkbaar, maar er is een maasje in de wet. Noem het sport en het mag wel. Bij Sportcentrum de Bongerd kan je terecht voor stijldansen, zumba, ballet, jazzdance, pole dance en streetdance. Daar moet iets voor je bijzitten.

  • Plus: dansen op harde muziek
  • Min: je kan er geen bier bij drinken

Excursie Blauwe Kamer

De Blauwe Kamer is een mooi stuk natuur op fietsafstand van Wageningen, met een bizar aantal vogels en een instagramwaardige ruïne van de steenfabriek die er ooit stond. Er is van alles te leren over natuurbeheer, de beesten die er leven, en de geschiedenis van grote rivieren in Nederland. Elke maand zijn er gratis excursies waar een gids jou en je vrienden van alles vertelt over dit gebied. Deze kennis kan je later weer kwijt aan je moeder, als ze op bezoek komt en iets leuks wil gaan doen met je. Win-win.

  • Plus: je leert meer over natuur rond Wageningen
  • Min: het staat wel erg ver weg van uitgaan

Bierproeverij

Ligt je interesse niet bij natuur maar meer bij bier, ga dan naar een bierproeverij. Bij de Stadsbrouwerij zijn ze niet te beroerd om je alles te vertellen over bier maken, terwijl ze je een rondleiding geven door de eigen brouwerij, en je achteraf een paar heerlijke bieren voorschotelen. Nodig negen vrienden uit en het lijkt verdacht veel op een feestje.

  • Plus: bier
  • Min: het is helaas nog steeds geen festivalweide


Disclaimer: Hoewel we bij Resource ontzettend van lol maken houden, willen we jullie nou ook weer niet aansporen tot onveilig gedrag. Dus: hou afstand, blijf thuis als je je niet lekker voelt, en check regelmatig de updates over de coronamaatregelen.

Dit is deel drie in de serie Resource recenseert. Ietsje anders dan normaal, maar we leven nu eenmaal in een bijzondere tijd. Lees hier waar je de beste koffie, en de beste luie avondmaaltijd haalt.

Lees ook:

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.