Het beste bakkie

Op jacht naar de beste koffie in Wageningen.
De Ommuurde Tuin De Ommuurde Tuin

Wageningen mag dan klein zijn, koffietentjes zijn er zat. Maar waar vind je de beste koffie? Resource-redacteur en koffiesnob Coretta riskeerde slapeloze nachten om tot een top vijf te komen.

Columbus

De onbetwiste winnaar is natuurlijk Columbus, in de Junusstraat. Voor ingeburgerde Wageningers geen verrassing. Hier vind je ècht goede koffie en thee, niet alleen om ter plekke op te drinken maar ook om mee naar huis te nemen. De winkel verkoopt ook allerlei koffiezetapparaten, van relatief simpel tot maandsalarisduur. In de zomer kan je lekker op straat zitten, in de winter nieuwe mensen leren kennen aan de grote gedeelde tafel in het midden. Dit is er ééntje voor de echte snob.

Cappuccino: 2,30

  • Plus: De beste koffie
  • Min: Je wil een te dure koffiemachine kopen

Imagine

Als Wageningen een grote stad was, zou je zeggen dat Imagine net buiten het bekende winkelgebied ligt. Eigenlijk zit het gewoon in de Bergstraat, en gaat niemand naar Wageningen om te winkelen.

Voor Imagine zou je een uitzondering kunnen maken. Je kan hier terecht voor boeken, kunst en kadootjes, en het is lastig om niks mee te nemen. Daarnaast kan je er dus een goed bakkie koffie drinken. De koffie is mens- en milieuvriendelijk geproduceerd en de taarten zelfgemaakt. Op mooie dagen kan je achter in de tuin zitten en een kat aaien.

Cappuccino: 2,60

  • Plus: Sfeer
  • Min: Eigenlijk geen


De Bakker

Midden in het epicentrum van Wageningse bedrijvigheid, althans op zaterdag, ligt De Bakker. Zoals de naam al doet vermoeden, kan je hier brood kopen, maar je kan er ook terecht voor een goed ontbijt (tot 11 uur!) en koffie met iets lekkers. Dat is nog niet makkelijk, want door alle soorten taart, petit-fours en chocolaatjes is een keuze maken een hele opgave. Tip: ga met je hele huis, zodat je allemaal iets anders kan proberen. Het is er meestal niet zo druk als bij de buren, de hectischer Bagels & Beans, dus als je ergens gratis wifi wil gebruiken en aan je scriptie werken is dit ook een goede optie.

Cappuccino: 2,50

  • Plus: De heftige keuze aan taart
  • Min: De heftige keuze aan taart

Brownies & Downies

Even uitrusten van je marktsessie op zaterdag? Plof neer bij Brownies en Downies. Hier scoor je goede koffie, met een brownie naar wens, of kan je all-in gaan met een high tea of zelfs high wine (voor het geval je ’s middags dronken wil worden, het is geopend tot vijf uur). Het café biedt werkgelegenheid aan mensen met een verstandelijke beperking, en dat werkt goed want er zijn vestigingen in het hele land, en zelfs in België en Zuid-Afrika. Binnen is het wat lawaaiig maar op het terras zit je goed voor een potje Wageningers kijken.

Cappuccino: 2,70

  • Plus: Warme brownies
  • Min: Soms wat chaotisch

De Ommuurde Tuin

Hier moet je wat voor over hebben. De Ommuurde Tuin ligt bijna in Renkum, dus het kost je een kort fietstochtje of een iets langere wandeling om hier terecht te komen. Dat is alle moeite wel waard. De Ommuurde Tuin is een oude moestuin van koning Willem III, en wordt nu gebruikt als biologisch tuinbouwbedrijf. Tussen mei en november kan je er op woensdag en zaterdag iets eten en drinken. Er is groente te koop, je kan zelf fruit plukken, en er zijn regelmatig workshops.

Drink een koffie of sapje tussen de fruitbomen en rust even uit van je wandeling in de hangmat. Neem voor je weer weggaat een kijkje in de tuin of check het Renkumse beekdal. De koffie is niet de lekkerste van de test, maar dat maakt de omgeving dan weer goed.

Cappuccino: 3,45

  • Plus: De idyllische plek
  • Min: Dure koffie

De beste koffie, de beste brakke hap, de beste fietsenmaker. Je moet ze maar weten te vinden. De komende tijd recenseert Resource Wageningen. Dit is het eerste deel.

Foto’s: Coretta Jongeling

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.