De beste brakke hap

Je kent het wel: het laatste biertje was er één teveel.
Spitsuur bij Het Ambacht

Je kent het wel: het laatste biertje was er één teveel, en nu heb je een vette en makkelijke hap nodig om de pijn te verzachten. Naar de supermarkt gaan en koken is geen optie, je wil iemand anders betalen om iets te eten voor je te maken. Wat is de beste keus?

Tiga Star

Keuze genoeg bij Tiga Star

Zin in een pittige hap? Fiets langs Tiga Star op het Plantsoen. Het budget-menu kost 7,50 en studenten krijgen ook nog eens een euro korting. Net je stufi binnen? Ga helemaal los met de complete rijsttafel. Ze bezorgen niet, maar afhalen is geen straf. Er is altijd tijd voor een praatje en door de tropische-vogelgeluiden vergeet je even dat je in Wageningen woont. De porties zijn ruim, met een beetje geluk hou je genoeg over voor je lunch morgen. Voor de milieubewuste uitbrakker: bespaar plastic door je eigen bakjes mee te nemen. Niet zo gewend aan spicy food? Vraag even welke gerechten mild zijn.

 • Plus: ruime keuze, ook vegetarisch
 • Min: lastig kiezen

Het Ambacht

Spitsuur bij Het Ambacht

Voor de ernstige trek tijdens een collegedag (we gaan er even vanuit dat het online onderwijs niet eeuwig duurt) kan je op de campus terecht bij Het Ambacht. Er gaan veel goeie verhalen rond over deze tent, waarvan de eigenaar eigenlijk banketbakker is, en dat is helemaal terecht. Een ruime keuze snacks, van carnivorisch tot vegan, knapperige friet met schil eraan en volgens een vriend die anoniem wil blijven ‘de lekkerste vegetarische hamburger in de regio’. Enige nadeel: het is vaak behoorlijk druk. Wil je niet in de rij staan, bestel het dan online en laat het bezorgen.

 • Plus: haute friture op z’n Wagenings
 • Min: gesloten op zaterdag

De Serre van Cleopatra

Het interieur van Cleopatra

Cleopatra valt in de altijd goed scorende categorie ‘van alles en nog wat zolang het maar vet is’. Er is shoarma, pizza, friet, hotwings, kebab, falafel en frikandellen. Kies maar. Handig als je er niet uitkomt met je vrienden of het pizza of shoarma moet worden. Voordeel van Cleopatra is dat ze ook overdag voor de lunch of koffie open zijn, met een aparte kaart met mediterrane heerlijkheden en een goede selectie taart. Bij lekker weer is het terras fijn, en voor op de extra luie zondag bezorgen ze je maaltijd bij je thuis.

 • Plus: de vegan shoarma
 • Min: het is behoorlijk zoutPizza

Sa Lolla vanaf buiten

Pizza is eigenlijk altijd een goed idee, maar één pizzeria selecteren uit het ruime aanbod is niet makkelijk. Daarom een paar uitschieters in het spectrum van ‘luxe’ tot ‘z.s.m’. Om te beginnen bij luxe: Sa Lolla heeft toch wel de beste Italiaans-verantwoorde pizza. Het is aan de dure kant en ze bezorgen helaas niet. Ter compensatie werken ze wel samen met hun onderburen, waardoor je je kater kan wegspoelen met vers bier van Loburg terwijl Sa Lolla je pizza komt brengen op hun terras. Win-win.

Voor haastige honger is New York Pizza erg geschikt. De lopende band tiener-pizzabakker werkt sneller dan je kan bijhouden en met een beetje mazzel heb je binnen twintig minuten na het bestellen je pizza op schoot. Een Italiaan weet waarschijnlijk niet wat hij met deze pizza aan moet, maar je hebt gegarandeerd je portie vet op een bedje van kaas binnen. Ook zeer vriendelijk voor de studentenportemonnee.

Voor de iets authentiekere variant die wel bezorgd wordt, zie De Serre van Cleopatra.

Xin Chao

Coronaproof bestellen bij Xin Chao

Een beetje een vreemde eend in de bijt misschien, maar de Vietnamese variant op de brakhap is Pho, a.k.a. noedelsoep. Bij Xin Chao hebben ze verschillende soorten Pho, die je vocht- en zoutpeil weer aanvullen na een avondje doorzakken. Als je zin hebt in wat anders is er ook Bun Com (noedels of rijst met groenten, vlees of vegavoer), Banh Mi (Vietnamees stokbrood) en natuurlijk verse loempia’s. Het voordeel van Vietnamees is dat het vele malen gezonder aanvoelt dan friet of pizza, er zitten daadwerkelijk groenten in en het drijft niet in de olie. Ga het afhalen en drink tijdens het wachten een Vietnamese koffie.

 • Plus: het voelt alsof je heel even in Vietnam bent
 • Min: als je gaat voor de vadsig-experience is dit niet wat je zoekt
De beste koffie, de beste brakke hap, de beste fietsenmaker. Je moet ze maar weten te vinden. De komende tijd recenseert Resource Wageningen. Dit is deel twee. Lees hier waar je goeie koffie scoort.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.
 1. Mag ik vragen hoe deze lijst wordt opgesteld? Je hebt bijvoorbeeld in Wageningen al (waarschijnlijk meer dan) 6 plekken waar je kebab ect. kunt halen, en een hoger aantal snackbars. Ik hoop dat ze allemaal een beoordeling hebben gehad.

  1. Goed punt. Deze lijst is een product van mijn persoonlijke ervaringen van de afgelopen zestien jaar, en de opmerkingen en tips van vrienden en kennissen. Uiteraard is dit geen peer-reviewed wetenschap, het is meer een wegwijzer voor de nieuwe Wageningers!