Student

Nieuwe nachtbus van Utrecht naar campus

Stappen in Utrecht? Dat is gemakkelijker geworden, want sinds 15 december rijdt de nachtbus van Keolis elke zaterdag- en zondagochtend van Utrecht naar de campus.
Tessa Louwerens

© Shutterstock

De nachtbus (lijn N8) reedt voorheen al tot Veenendaal, maar de is route verlengd. Voortaan vertrekt deze bus elke zaterdag- en zondagochtend om 1.30 en 4 uur vanaf Utrecht Centraal en rijdt via Veenendaal, Rhenen en Wageningen busstation naar de campus. ‘We merkten dat er vanuit de jongeren in Wageningen veel behoefte was om ook af en toe uit te gaan in Utrecht’, zegt Nick Ligthart, voorzitter van de Student Aliance Wageningen (SAW). De studentenvakbond pleitte daarom bij de provincie Gelderland voor een nachtbus. ‘We zijn erg blij dat deze er nu gekomen is. Afgelopen zaterdag hebben we het uitgeprobeerd en zijn we s ’nachts na een kerstborrel van Utrecht terug naar Wageningen gereden. Het duurde ongeveer een uur en twintig minuten. Dat is even lang als de trein en bus, maar je hoeft niet over te stappen.’

Ligthart hoopt dat er, als de nachtbus eenmaal goed loopt, ook doordeweeks ritten zullen komen. ‘Donderdag is echt een studentenuitgaansavond, dus dat we gaan zeker proberen voor elkaar te krijgen.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.