Teacher of the Year-award in december

De prijsuitreiking wordt gehouden op Teachers Day, dit jaar op 10 december.
De laatste Teacher of the Year-award ging naar Ignas Heitkönig. Foto Resource

Naast de Teacher of the Year-award worden ook de Excellent Education Prizes op 10 december uitgereikt, vertelt Alejandra Guijo Bermejo (Education and Student Affairs). Zij is dit jaar verantwoordelijk voor de organisatie van de onderwijsprijzen. ‘De ceremonie zal van 16:00 tot 17:30 uur duren. Daarna vieren we het onderwijs met een borrel in the Spot voor medewerkers en studenten.’

De afgelopen jaren werd de prijsuitreiking van de Teacher of the Year-award en de Excellent Onderwijs Prijzen meestal aan het einde van het academisch jaar gehouden. Dit jaar is de stemronde door studenten op hun favoriete docent aan het eind van het academische jaar’, zegt Guijo Bermejo. ‘Vervolgens zal een studentenjury na de zomervakantie de tien beste docenten interviewen. De jury kiest vervolgens een top vijf en uiteindelijk een winnaar, die docent van het jaar 2024 wordt en de prijs krijgt uitgereikt op 10 december.’

Binnenkort kunnen studenten een e-mail verwachten met informatie over het stemproces, zegt Guijo Bermejo. ‘Studenten die geïnteresseerd zijn deel uit te maken van de jury kunnen mij rechtstreeks bereiken via education.support@wur.nl. Maak je geen zorgen over je zomervakantie: de jury begint pas in september.’

Ignas Heitkönig, universitair docent Wildlife Ecology and Conservation, werd in 2023 tot docent van het jaar gekroond. In 2022 won Birgit Boogaard, docent Kennistechnologie & Innovatie, de prijs. Vervolgens werd zij ook verkozen tot landelijk docent van het jaar.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.