De ideale kantine

Bitterbal Dialoog buigt zich over de bedrijfskantines op de campus.
Foto Shutterstock

Het aanbod in de kantines op de campus maakt met enige regelmaat de tongen los. Kan vlees nog wel in deze tijd? Moet alles plantaardig? Of maakt het allemaal niet uit, als het maar een stuk goedkoper is dan nu? Zoveel mensen, zoveel meningen. Wageningen Dialogues wil die verschillende visies op de kantine bespreken.

Dat gebeurt tijdens een ontmoeting op 4 april die Bitterbal Dialoog is genoemd. Een aantrekkelijke titel die evenwel niet helemaal klopt. ‘De oorspronkelijke datum voor de dialoog was 27 maart, de nationale Dag van de Bitterbal’, legt studente Emma Oosterink uit. Zij organiseert met programmamanager Simone Ritzer de bijenkomst in Impulse voor Wageningen Dialogues.

Bieterbal

Die datum is een week verschoven, de naam bleef. ‘Het is een mooie titel. We hopen er mensen mee aan te trekken. Niet alleen zij die een sterke mening hebben over het voedselaanbod in de kantine, maar ook liefhebbers van een lekker bitterbal.’ Want die komen dus aan hun trekken: er worden ‘allerlei soorten’ bitterballen uitgeserveerd, waaronder de bieterbal.

De kantines op de campus zijn met enige regelmaat in het nieuws. Resource berichtte een tijdje terug dat de soep op de campus de duurste was in academisch Nederland. Ook de communistische jongerenbond hekelde de gehanteerde prijzen. Activisten riepen vorige maand nog op om louter plantaardig voedsel aan te bieden.

Misschien komer er bepaalde punten naar voren waar de cateraars of het Facilitair Bedrijf verder mee kunnen

Emma Oosterink, Wageningen Dialogues

‘Er zijn veel verschillende perspectieven op wat een universiteitskantine zou moeten zijn’, zegt Oosterink. ‘Die visies willen we in dialoog bij elkaar brengen. Het gaat om een verkenning. Maar misschien komen er bepaalde punten naar voren waar de cateraars of het Facilitair Bedrijf verder mee kunnen. Ons doel is de dialoog. Wij zetten het onderwerp op de agenda. Dat is onze rol.’

Cateraars

De dialoog wordt uitdrukkelijk niet georganiseerd door het Facilitair Bedrijf, dat het beleid rond de catering ontwikkelt. Die kijk is drie jaar geleden vastgelegd in de visie Food & Beverage. Vertegenwoordigers van FB en de cateraars zullen wel aanwezig zijn op de bijeenkomst.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.