Tweede editie festival Summervibes in de maak

Organisatoren willen een tweede podium, directeuren die biertjes tappen en... beter weer.
Summervibes festival Dancing in your poncho during Summervibes. Photo Sven Menschel

Afgelopen zomer was de eerste (en bijzonder natte) editie van Summervibes, een festival dat last-minute werd georganiseerd ter afsluiting van het lustrum van de universiteit. Ongeveer duizend bezoekers dronken een drankje, zweefden in de zweefmolen en dansten in de regen op Kenny B. De tweede editie moet groter en breder worden qua programmering. ‘En het liefst met beter weer natuurlijk.’

Omnia-manager Chris van Kreij, AID-projectleider Sjef Moling en voormalig AID-bestuurslid Job Esink (student Food Technology) blikken in het restaurant van Omnia terug op de eerste editie van Summervibes en vooruit op de tweede editie op donderdag 20 juni 2024.

Het idee voor Summervibes ontstond toen het door studenten georganiseerde Globus-festival niet doorging. Moling: ‘Dat was een mooi evenement waar studenten, medewerkers en andere campusbewoners bijeenkwamen. Toen dat niet doorging, bedachten wij dat we dan maar zelf iets moesten organiseren.’ Van Kreij: ‘Bij het organiseren van festivals komt aardig wat kijken op het gebied van vergunningen en veiligheid. Om te zorgen voor continuïteit is het dus goed dat er een paar WUR-medewerkers in de organisatie zitten. Sjef en ik hebben ervaring met dingen organiseren en het helpt ook met de overdracht. Samen met studenten nemen we de organisatie op ons.’

Een van die studenten is Esink. ‘Sjef had me vorig jaar gevraagd omdat ik in het AID-bestuur had gezeten en het leuk vind om dingen te organiseren. Ik ben al bezig met het regelen van materiaal zoals podia, licht en geluid, hekken en bars. Vorig jaar heb ik dat ook gedaan, maar toen moest het allemaal op het laatste moment. Dit jaar zijn we lekker op tijd. Fijn om dat alvast geregeld te hebben.’

Directeuren achter de tap

Hoewel er nog een hoop moet gebeuren, kunnen de organisatoren al wel wat plannen delen. Zo is er een idee voor een tweede podium en willen ze een bredere programmering aanbieden, vertelt Moling. ‘Vorig jaar hadden we dj’s en muzikanten, maar nu denken we ook aan straattheater of een cabaretier of dans.’ Van Kreij: ‘En omdat het afgelopen zomer best lastig was om de barbezetting rond te krijgen, hebben we een balletje opgegooid bij de directeuren. Het lijkt mij persoonlijk best leuk als je een keer tegen je directeur kan zeggen: ‘doe mij maar vijf bier’. Meerdere directeuren hebben al toegezegd.’

Net als vorig jaar is het festival gratis en gaat een deel van de opbrengst van consumpties naar een nader te bepalen goed doel. ‘Vorig jaar ging dat naar het behoud van regenwoud in Costa Rica. Het past bij deze universiteit om niet alleen iets voor jezelf te organiseren maar tegelijk ook bij te dragen aan een betere wereld.’

De organisatoren hopen dat WUR-teams het festival aangrijpen als ideaal moment voor de zomerborrel. ‘We hebben een handige dag voor studenten en medewerkers uitgezocht’, zegt Van Kreij. ‘We hebben er zin in.’

Suggesties voor artiesten die je graag op Summervibes wilt zien? Stuur een mailtje naar summervibes@wur.nl.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.