In Beeld: Globus ‘één groot feest’

Globus festival was deze eerste editie in de vorm van een terras.
terras van Globus op de campus De eerste editie van Globus festival. Foto Sven Menschel

Climate Studies-student Marijn van der Meer (22), een van de initiatiefnemers: ‘Het was één groot feest.’

Globus zou eigenlijk al in 2020 worden gegeven, maar dat ging toen wegens corona niet door. Dit jaar kon het wél doorgaan, zij het in aangepaste vorm. ‘Dat dit na zo’n lange tijd eindelijk kon en dat het dan zo’n succes is, dat is erg mooi om te zien.’

Bezoekers konden een tafeltje voor twee reserveren en eten en drinken bestellen via hun smartphones. ‘Qua artiesten was er een mooie opbouw, van rustige singer-songwriters naar bands die iedereen aan het dansen kregen op hun plek.’

De organisatoren zijn nog aan het nagenieten, maar binnenkort begint de evaluatie. Van der Meer: ‘In de zomer willen we nieuwe mensen vinden voor het bestuur om de festivalorganisatie aan over te dragen voor de editie van 2022. Wij blijven gewoon beschikbaar als klankbord.’

Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@globusfestival.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.