RummiCup voor nieuwe Wageningse kennismakingen

Een spelletjeswedstrijd waarbij meedoen écht belangrijker is dan winnen.
Met wildvreemden Rummikuppen in de supermarkt - waarom niet? RummiCup-huisfotograaf en WUR-student Belle Holthuis nodigt inmiddels overal mensen uit om een potje te spelen, óók in de supermarkt. Foto Belle Holthuis

Zaterdag 25 november wordt in de Grote Kerk van Wageningen gestreden om de RummiCup. Hoewel er echt winnaars worden aangewezen, draait de Cup meer om het sociale aspect dan om wie het spelletje het beste speelt. ‘De RummiCup wil mensen samenbrengen.’

Het idee achter de RummiCup is om nieuwe ontmoetingen te stimuleren tussen Wageningers van allerlei pluimage: van jong tot oud, van campus tot COA, van onderzoeker tot ondernemer. Een van de drijvende krachten achter het evenement is Verenigd Wageningen, het samenwerkingsverband van Wageningse studentenverenigingen. Want ook voor studenten is de Cup een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en eens buiten je studie-bubbel te treden.

De RummiCup past goed bij het streven om stad en campus nader tot elkaar te brengen, erkent initiatiefnemer Jantien Klein Ikink. Toch wil ze daar niet de nadruk op leggen. ‘Dan krijgt het zo’n problematische bijsmaak, alsof de RummiCup iets moet oplossen ofzo. Terwijl het gewoon bedoeld is als een leuk, laagdrempelig evenement waar je makkelijk nieuwe mensen leert kennen door samen een spelletje te spelen en ondertussen wat te kletsen.’ Ze vertelt dat er hapjes en drankjes, levende muziek en een silent disco zijn om die ongedwongen sfeer te stimuleren.

Even aanwaaien

Met een beetje inschikken biedt de Grote Kerk zaterdag plek aan maximaal tweehonderd spelers. Volgens Klein Ikink staat de teller van het aantal aanmeldingen inmiddels ruim boven de honderd. Wie zeker wil zijn van een plek achter het Rummikub-bord, kan zich online aanmelden. Maar gewoon even aanwaaien kan ook. En voor de spelletjeshaters: meespelen hóeft niet.

De voertaal van de RummiCup is Nederlands, maar anderstalige studenten en WUR-medewerkers zijn zeer welkom om aan te schuiven en mee te spelen. ‘We hebben een speluitleg in het Engels en er lopen genoeg vrijwilligers rond die met alle plezier willen tolken’, aldus Klein Ikink.

Wie z’n kennis van de spelregels nog even wil opfrissen: op de site van De Gelderlander verduidelijkt student Jesse van der Sluijs in een uitleg-video hoe je het spel ook alweer speelt. In de kerk wordt tussen 14 en 20 uur gerummikupt; de deuren gaan om 13 uur open.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.