Nieuwe app ‘niet bedoeld voor fitboys en fitgirls’

Maar sparen voor beloningen is wel erg hard werken.
Foto Shutterstock

WUR heeft een nieuwe vitaliteitsapp voor alle medewerkers. FitterUp, die voorganger Fitcoins vervangt, moet medewerkers meer bewust maken van hoeveel ze bewegen: door te bewegen spaar je punten waarmee je beloningen kunt kopen. Hoe lucratief is dat?

‘Je hoeft niet wekelijks een marathon te lopen of heel fanatiek te sporten om punten te verdienen bij FitterUp’, zegt Bob van der Panne, oprichter van de FitterUp-app. ‘De app is niet bedoeld voor fitboys en fitgirls.’ Afgelopen woensdag was de presentatie van de app tijdens een digitale gebruikerssessie. ‘Het programma is gericht op welzijn en vitaliteit.’

Sparen

Punten (healthcoins of HC’s) zijn te verdienen met wandelen en fietsen. Je krijgt dagelijks twee punten per tweeduizend stappen, maar wel pas vanaf zesduizend stappen en met een maximum van twaalfduizend stappen. Bij fietskilometers werkt dat vergelijkbaar: dagelijks verdien je twee healthcoins per 2,5 kilometer, vanaf 5 kilometer tot maximaal 12,5 kilometer.

Medewerkers met een zeer actieve leefstijl kunnen wekelijks 212 punten verdienen, maar dan moet je wel elke dag maximale punten scoren met wandelen (twaalfduizend stappen per dag) én fietsen (12,5 km per dag) én voor allebei de weekbonussen binnenslepen.

Punten scoren is dus hard werken: een gemiddelde Nederlandse volwassene zet zo’n zesduizend stappen per dag met dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen doen, woon-werkverkeer en wandelingetjes om iets te pakken uit de keuken.

Shoppen

Elke HC is een cent waard in de shop. Het aanbod bestaat op dit moment onder meer uit cadeaubonnen van enkele winkelketens en WUR-T-shirts en -sweaters. Een klein rekensommetje leert dat wanneer je een WUR-sweater wilt (4.190 HC’s: winkelwaarde €34,95 + €6,95 verzendkosten) om er in de herfst en winter warmpjes bij te zitten, je maar beter gauw begint met sparen. Je hebt namelijk zo’n twintig (zeer actieve) weken nodig om een WUR-sweater te verdienen via FitterUp. Als je nu begint met sparen kun je in de meest sportieve situatie in week 47, eind november, een warme trui aanschaffen. Als ze er dan nog zijn.

‘In de shop van Fitcoins waren deze truien altijd heel populair’, vertelt Eline Degen, adviseur vitaliteit. ‘Ze lijken trouwens duurder dan in de Unigear-webshop, maar je betaalt ook de verzendkosten met healthcoins. Als medewerkers graag een ander of uitgebreider assortiment aan beloningen willen, dan horen we het graag. We staan open voor suggesties.’

Ook het huidige puntensysteem is nog niet in beton gegoten. Degen: ‘We kunnen veel makkelijker op- dan afschalen. De nieuwe app is pas net gelanceerd. Nu kunnen we aan verschillende knoppen gaan draaien om het geheel beter te laten aansluiten op de gebruikers.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.