Tweede Kamer wil MeToo-lessen tijdens introweken

WUR besteedde er tijdens de AID 2022 al aandacht aan en doet dat dit jaar 'zeker weer'.
AID 2022 Eerstejaars studenten ervaren vaak een grote verandering in hun levensstijl doordat ze meer gaan feesten en drinken. Foto Resource

Studenten moeten eigenlijk al tijdens de introductietijd voorlichting krijgen over seksueel grensoverschrijdend gedrag, vindt de Tweede Kamer, en ook medewerkers zouden op cursus moeten.

Dat blijkt uit de grote meerderheid van stemmen waarmee dinsdag een motie van de PvdA is aangenomen. Volgens die motie moet de regering verkennen ‘hoe de voorlichting aan studenten en medewerkers over seksueel grensoverschrijdend gedrag verankerd kan worden tijdens de introductieweken en in de curricula van alle hogeronderwijsinstellingen’.

Als goed voorbeeld verwijst de motie naar de Universiteit Maastricht, waar eerstejaarsstudenten tijdens de introductieweken voorlichting krijgen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens de motie is dit ‘cruciaal voor het vastleggen van gedragsnormen’.

Wageningse aandacht

WUR besteedde tijdens de afgelopen AID ook al aandacht aan sociale veiligheid en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, met ondermeer een escaperoom en de aftrap van het Social SafeTEA-initiatief. Dit jaar komt er tijdens de AID zeker weer aandacht voor dit onderwerp, bevestigt Lisa Nguyen van het Student Service Center – nadere details volgen later.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.